IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция застава между Меркел и Щайнбрюк в неделя

Европа очаква единственият дебат между претендентите за канцлер на Германия

15:45 | 29.08.13 г. 1
Гърция застава между Меркел и Щайнбрюк в неделя

Гърция със сигурност ще бъде сред основните теми, върху които ще се концентрират разговорите в единствения дебат между основните претенденти за поста канцлер на Германия.

Предизборната кампания е в разгара си, като тази неделя един срещу друг ще се изправят настоящият премиер Ангела Меркел и основният й опонент Пеер Щайнбрюк.

Кампанията става все по-интересна, след като в едно от редките си емоционални изявления Ангела Меркел призна, че Гърция изобщо не е трябвало да бъде допускана в еврозоната.

През миналата седмица пък финансовият министър в нейния кабинет Волфганг Шойбле заяви, че южната държава ще има нужда от още един спасителен пакет.

Това дава подкрепа на основния опонент на Меркел Пеер Щайнбрюк, който използва всяка възможност, за да критикува методите, които Германия прилага в опитите си за разрешаване на дълговата криза в еврозоната.

Какво означават думите на Шойбле и какво да очакваме от дебата между Ангела Меркел и Пеер Щайнбрюк – вижте в коментара на Алън Крофърд от Bloomberg.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още