IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле: Европейските страни вече не трябва да искат пари от партньорите си

За да бъде изградена една силна Европа, всяка страна трябва да изпълнява задълженията си, настоява германският министър на финансите

21:44 | 27.08.13 г. 1
Шойбле: Европейските страни вече не трябва да искат пари от партньорите си

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви, че за да бъде изградена една силна Европа, всяка страна трябва да изпълнява задълженията си и вече да не иска пари от другите, предаде AFP.

Френската агенция се позова на интервю на английски за американската телевизия CNN, извадки от което бяха поместени на официалния ѝ уебсайт, съобщи БТА.

В разгара на предизборната кампания правителството на Ангела Меркел, което се стреми към трети мандат, внимава да не накърни чувствителността на избирателите в момент, когато германското обществено мнение все повече негодува от това, че страната финансира спасителни планове за изпаднали в затруднения европейски страни.

"Ако канцлерът Меркел бъде преизбрана, сигурен съм, че ще продължим да работим за една по-силна Европа. Не искаме германска Европа, а искаме солидна Европа. Това означава, че всяка страна членка, включително Германия, трябва да подобри конкурентоспособността си", подчертава Шойбле пред CNN.

Той допълва, че еврозоната е в много по-добро състояние, отколкото преди няколко години.

Но докато германското правителство ясно заявява, че няма да има ново отписване на гръцки дълг, преди няколко дни Шойбле допусна, че Гърция може да се нуждае от допълнителна международна финансова помощ след приключването на втората програма в края на 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Думи!И то празни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още