IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция се превръща в център на предизборната борба в Германия

Гърция все по-отчетливо се превръща в крайъгълен камък в предизборната борба за парламентарните избори в Германия.

10:36 | 27.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Гърция се превръща в център на предизборната борба в Германия

„През уикенда финансовият министър Фолфганг Шойбле отново обеща, че нивата на дълга на Гърция няма да се намаляват. Той каза и че евентуалната помощ за страната ще бъде малка“, коментира Алън Крофърд от Bloomberg.

През уикенда в Германия излезе и едно проучване на общественото мнение, което показва, че подкрепата за социалдемократите се е увеличила с 1 процентен пункт.

Най-голяма полза от дебата за Гърция обаче извлича анти-европейската партия, която повиши рейтинга си с 3 пункта. Формацията все още остава под прага, осигуряващ влизане в парламента, но увеличаването на популярността й е показателно за настроението в страната.

„Дали е възможно да се заличи разликата между партиите? Трудно е да се отговори за този въпрос. Разбира се, всички разлики може да се заличат. Видяхме на изборите през 2005, когато Меркел спечели за пръв път срещу социалдемократите на Герхард Шрьодер, как той успя да я настигне веднъж като тръгна от 20% разлика. И като стигна до 1% я принуди да формира правителство на широката коалиция“, допълва Крофърд.

Какви са перспективите за формиране на правителство в Германия и как стоят обществените нагласи – вижте във видеото на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още