IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският президент ще бойкотира Зимните олимпийски игри

Още от встъпването си в длъжност Гаук отказва официални визити в Русия

11:40 | 09.12.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германският президент ще бойкотира Зимните олимпийски игри

Германският президент Йоахим Гаук ще бойкотира Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщава CNN. Ако това се случи, бившият пастор Гаук ще стане първата голяма политическа фигура, която бойкотира събитието.

Според германското издание Der Spiegel Гаук е взел решението в знак на протест срещу нарушаването на човешките права и тормоза над руските опозиционни политически фигури. Списанието твърди, че руското правителство е било информирано за решението още миналата седмица. 

Екипът на президента не може да бъде открит за коментар до момента.

Още от встъпването си в длъжност през март 2012 г. Гаук отказва всякакви официални визити в Русия. Той често критикува страната за неспазването на законите, както и за атмосферата на империализъм.

През юни тази година Владимир Путин и Гаук трябваше да се срещнат, но това така и не се случи, но като причина беше изтъкнато несъответствието на програмите на държавните глави.

От своя страна Гаук посети Олимпийските и Параолимпийските игри във Великобритания миналата година, но зимните олимпиади не са традиционни за германския протокол.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Идеята е да се демонстрира "свобода и вариантност на избора" , както и направо измисленото следствие от първата манипулация - "борба за надмощие на различните зони" - при елементарен анализ, лъщи от всякъде и се вижда общото управление, което ползват общите шефове на всички различни местни управляващи... напр. САЩ които "девалвирали долара за да имат по-голяма конкурентоспособност на икономиката СИ" ала-балаа-дрън-дрън - помагат на местния план на ЕС Да присъедини Украйна, като дават съвет от последна инстанция, налагаща демокрация при отклоняване от който и да е местен или глобален план в името на общия шеФФ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
Пръдльо! Ами да посъветва и ггерманския бизнес да не стъпва в Русия и да го видим колко време ще изкара на поста!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още