IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Лондон поиска двугодишна забрана на помощите за имигранти

Защо британските данъкоплатци трябва да плащат детски надбавки на лица, чиито деца живеят в Полша, запита Борис Джонсън

22:06 | 07.01.14 г. 5
Кметът на Лондон поиска двугодишна забрана на помощите за имигранти

Кметът на Лондон Борис Джонсън призова за въвеждането на пълна забрана за период от две години на достъпа до социални услуги за имигранти от "новите" страни членки на Европейския (ЕС), като Румъния и България. Това съобщи румънската агенция "Медиафакс", позовавайки се на London Evening Standard.

Според публикацията лондонският кмет е изказал подкрепа за намерението на британския премиер Дейвид Камерън да предоговори "правомощията" на Великобритания, така че неговата страна да не плаща повече милиони лири стерлинги като детски надбавки за деца, които не живеят във Великобритания.

Джонсън изтъкна, че макар да подкрепя имиграцията, продължава да има "проблем" със свободата на движение на работници в разширения ЕС.

"За мен това е реално притеснение, тъй като тогава, когато се присъединихме към Общия пазар през 1973 г. и организирахме референдум през 1975 г., се присъединихме към много, много по-малка група държави, които бяха много, много по-близки в икономически контекст до голямата маса – 500 млн. души, 27 държави, в които се сблъскваш с огромни разлики по отношение на системата на помощи и така нататък", заяви кметът на Лондон.

"Защо британските данъкоплатци трябва да плащат детски надбавки на лица, които може да работят във Великобритания, но чиито деца живеят в Полша", отбеляза Джонсън.

Лидерът на ксенофобската и антиевропейска Партия за независимост на Великобритания Найджъл Фараж заяви, че имиграцията трябва да бъде ограничена, дори ако намали стандарта на живот на британците, припомня БТА.

Според публикувана днес анкета три четвърти от британците искат намаляване на имиграцията. Въпреки това 54 на сто от анкетираните смятат, че имиграцията е от полза за икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Dimat
преди 10 години
Коментиращи,вие *** ли сте,или,да?!Какво непрекъснато плюете срещу страната и народа си,в угода на западните колонизатори.Не забелязахте ли,как ви колонизира запада и как ви превърна в икономически пустини.Не си ли спомняте,че за "приемането ви " в ЕС,условията бяха "пълно унищожение на икономиката и безпрепятствено пропущане на западните банки,корпорации,хранителни вериги?!Спомняте ли си,бе чучела,или вече забравихте,за цената която трябваше да се плати ,за "приобщаването ни към европейските ценности".Забравихте ли,как "си хармонизирахме" стандартите,така че си унищожихме икономиката и народността си.Започнахме безпрепятствено да се пълним с горепосочените "ценности",гарнирани с всякаква толерастия от рода на перерастия,педофилия,"права на малцинства" ,как страната ви се наводни с милион организации,защитаващи "правата" на те зи "малцинства",за сметка на тоталното оплюване и дискриминиране на така нареченото "мнозинство"....от новоизлюпени роби,каквито станахме всички ние.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
Хе хе , Джонсъне спри детските надбавки и готово, какъв ти е проблема? Тамън и местните попрепечени британци, дето много добре са научили пакиснатски и индийски ще издухат. Аз съм ЗА спиране на детските надбавки @crammer - евала!!! Точно в 10ката. Мойто си е мое, чуждото е общо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 11
crammer
преди 10 години
Злобен народ сте. На бежанците гледате като на напаст и мораториум на земята сте си наложили. Но когато другите ви показват че не сте желани, още повече когато нагло крадете от собствения им рахатлък...вдигате врява до небесата. Браво британци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 1
naso_fr
преди 10 години
Така е, тогава ЕС е бил малък, млад несигурен; искали са да привлекат другите с отвореност, идеализъм и ... пари. Политиците на запад и преди и сега много ясно знаят, че ги удря в парите този позитивизъм и тая отвореност и крайно десните подготвиха почвата за това, което всички на запад искаха - да се позатвори кранчето.Само че сега са големи, няма глад за разширение, пък и се стигна до периферията на изток, където се нагази 'в калта' (т.е. по-бедни), повече пари ще изтекат, по-малко ще са ползите. Стигна се едно добро ниво на сатурация та Сърбия, Албания, Украйна повече ще им се мръщят за приемане, пък на нас повече ще ни се мръщят за оставащите ограничения. Изтичането на умове попривърши от скоро присъединилите се, от сега нататък много по-бавно ще е, кой да примамват?!?! Ей, тарикати беее!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 1
Делян
преди 10 години
По тази логика да плащаме данъци за пожарна и полиция само когато ги използваме!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още