IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Младенов: Истерията около имигрантите на Острова е политически мотивирана

Много страни вече са се възползвали от отварянето на границите и от търговията в ЕС, твърди бившият външен министър

13:12 | 04.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Н. Младенов: Истерията около имигрантите на Острова е политически мотивирана

Бившият външен министър на България Николай Младенов разкритикува масовата истерия около дебата за имиграцията във Великобритания. По думите му твърденията за внезапен наплив на български и румънски граждани на Острова през 2014 г. са политически мотивирани и се разпалват от крайната десница. Това се казва в статия, публикувана на страниците на авторитетния британски вестник Gardian.

Cпециалният пратеник на ООН за Ирак заяви пред BBC, че медиите са се постарали да покажат правилните предположения, които показват, че тази масова истерия, която се разпали в британските медии е изцяло политически мотивирана. По думите му няма причина да се смята, че Великобритания ще бъде залята от вълни от имигранти от България.

Според Младенов наистина известен брой хора са се преместили на Острова, но по този начин те допринасят за развитието на икономиката, както британците, които са се установили на територията на нашата страна и също оказват положително влияние върху икономическото ни състояние. Той добави още, че много страни вече са се възползвали от отварянето на границите и от търговията в Европейския съюз (ЕС), така че тази тенденция трябва да се насърчава. 

Младенов увери, че много от мигрантите могат да дадат своя принос във Великобритания, тъй като са висококвалифицирани служители.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още