IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbus получи поръчка за 20 самолета A380 на стойност 8,3 млрд. долара

Eдно от най-уникалните предимства на модела е комбинацията между пространство и комфорт на ниска цена, заявиха от купувача Amedeo

10:21 | 12.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Airbus получи поръчка за 20 самолета A380 на стойност 8,3 млрд. долара

Френският производител на самолети Airbus получи поръчка за 20 летателни средства от модела A380 superjumbo на стойност 8,3 млрд. долара. Самолетите ще бъдат доставени на базираната във Великобритания лизингова компания Amedeo, съобщава BBC.

Сделката с Amedeo, която доскоро бе позната като Doric Lease Corp, беше финализирана по време на Singapore Airshow – най-голямото авиосъбитие в Азия.

Поръчката е разглеждана от експерти като своеобразен вот на доверие в най-големия пътнически самолет в света, който напоследък отчита забавяне на продажбите.

Главният изпълнителен директор на Amedeo Марк Лапидус отбеляза, че едно от най-уникалните предимства на A380 е неговата "комбинация между пространство и комфорт", предоставени на ниска цена.

"Световният въздушен трафик продължава да се удвоява на всеки 15 години, докато летищната инфраструктура – не. Моделът А380 е най-доброто решение на авиокомпаниите в постигането на растеж и изграждане на лоялни пътници", каза той.

Според Джон Лийхи, главен оперативен директор на Airbus, поръчката на 20 самолета е "ясно признание за дългосрочната привлекателност на A380".

Моделът Airbus A380 superjumbo, който се появи на пазара през 2007 г., е в състояние да превозва повече от 500 пътници.

По време на представянето му от Airbus обявиха, че са си поставили за цел да получат общо 750 поръчки за модела. Въпреки това компанията отчете поръчки за едва 304 самолета до края на миналата година, в това число и неочакваната покупка на допълнителни 50 самолета от Emirates през ноември.

Повече по темата – в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още