IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa иска възобновяване на преговорите със стачкуващите

Германската авиокомпания изключи варианта да отстъпи пред исканията на пилотите, чиято тридневна стачка доведе до анулирането на 3 800 полета

22:17 | 04.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Lufthansa иска възобновяване на преговорите със стачкуващите

Германската авиокомпания Lufthansa днес изключи варианта да отстъпи пред исканията на пилотите, чиято тридневна стачка, започнала в сряда, доведе до анулирането на 3 800 полета, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Превозвачът обяви, че очаква утре да възобнови бързо полетите си, след като пилотите, членуващи в синдиката Кокпит (Cockpit), се върнат на работа днес в полунощ (местно време). Само около 190 пилоти и 100 мениджъри не се включиха в стачната проява и работиха, обслужвайки 10% от полетите по график.

Общо за Lufthansa и за нискотарифното й подразделение Germanwings работят 5 400 пилоти. Те настояват авиокомпанията да възстанови схема, позволяваща им да спират да летят на 55 г., но и да продължат да получават 60% от заплащането си до навършване на пенсионна възраст от 65 г.

Те настояват и за 10-процентно увеличение на заплатите в период от две години. Ръководството предлага двуетапно увеличение на заплатите от 5,16 на сто за период от пет години.

Директорът на пътническите превози Кай Кратки, цитиран от ДПА и ИТАР-ТАСС, заяви днес, че офертата на компанията от миналата седмица е достатъчно съдържателна, за да може преговорите да продължат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още