IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската икономика с изключително силна перспектива

Има категорични индикации, че растежът става по-широкообхватен, посочват от Конфедерацията на британската индустрия

20:33 | 28.04.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Британската икономика с изключително силна перспектива

Перспективaта за британската икономика през следващите три месеца е "изключително силна", показва проучване на Конфедерацията на британската индустрия (CBI - Confederation of British Industry), цитирано от ВВС.

Последното месечно проучване на работодателската организация сред 675 фирми показва, че очакванията за растеж са най-силните, откакто CBI започва събирането на данни през 2003 година.

Данните за април показаха ръст в продукцията на анкетираните компании. Търговията на дребно и услугите показват най-силния растеж, докато производителите отчитат стабилен напредък. CBI описва перспективите за следващите три месеца като "изключително силни и широкообхватни".

"Тези последни данни за растежа и силните очаквания за следващото тримесечие предоставят допълнителни окуражаващи сигнали за растяща мощ и доверие в икономиката", коментира директорът Политики в организацията Катя Хол.

"Въпреки че потребителските разходи бяха основният двигател за растежа на БВП през миналата година, има категорични индикации, че растежът сега става по-широкообхватен", посочва тя.

По-рано този месец Службата за национална статистика (ONS) потвърди, че повишаването на заплатите най-накрая е наваксало инфлацията. Това се разглежда като един значим момент за икономиката и може да даде тласък на растежа в бъдеще.

Седмични заплати, включително премиите, са нараснали с 1,7% на годишна база през февруари, спрямо ръст от 1,4% за януари. Потребителската инфлация през февруари на годишна база запази нивото си от 1,7%, а през март спадна до 1,6%.

Това е първият път, в който ръста на доходите съответства на инфлацията от шест години, с изключение на два месеца през 2010 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
Ама истината винаги боли да му се невиди, само някой да нададе глава и веднага цензура, *** демократичното общество, особено в България !!! :)) Пеевски сигурно им наредил да трият, ако някой се буни против властта !! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis
преди 10 години
ей тея масрафи и коментара ми изтрили, защо триете истината бе гавазини ?, че преписвате само от правителствено манипулирани източници и не "преписвате" статии от неутрални източници, камо ли да напишете нещо от вас самите !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
studioaa
преди 10 години
Силен растеж от 1.6% и инфлация пак толкова, това звучи като някакъв виц. За съжаление Англия тотално се проваля в опита си да модернизира икономиката си, заради глупавата си имиграционна политика. Виж силен растеж в Румъния бих се съгласил че наистина има, но за съжаление Англия е гола вода като икономика(въпреки, че съм фен на много неща там). Добре, че е паунда за да ги спасява, защото бяха натрупали по-голям дефицит и от гърците...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още