IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна и страхът от гражданска война

Германия настоява за втора кризисна среща в Женева, след която да се търси политическо решение на конфликта

09:07 | 05.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украйна и страхът от гражданска война

След освобождаването на отвлечените военни наблюдатели източната част на Украйна все повече попада в подобни на гражданска война условия. С хеликоптери и бронирани превозни средства правителствените войски влязоха в неделя отново започнаха атака срещу проруските сепаратисти и отново се стигна до смъртни случаи и наранявания, предава DPA.

В източната част на Украйна симпатизиращите на Русия отново държат под контрола си централна сграда Донецк и в други градове. „Превзели сме административните сгради в основните регионални центрове", казва лидерът на самопровъзгласилата се Народна милиция Мирослав Руденко пред новинарската агенция „Интерфакс“. Като цяло, ситуацията е спокойна, а сраженията са били временно преустановено през нощта.

Освен в Славянкс сега най-важната сграда и в Краматорск е в ръцете на сепаратистите. За разлика от това съобщение прозападното правителство в Киев информира в неделя, че въоръжените сили на страната отново са възстановили реда в Краматорск, северно от Донецк. РИА Новости съобщава, че в Краматокрс централата на вътрешното разузнаване е била подпалена.

Украинската армия е засилила обсадата над контролирания от от проруски милиции Славянск в източната част на страната в неделя. Войници със седем бронирани превозни средства са изградили контролни пунктове извън града, който има 160 000 жители, като съобщава AFP. "Градът е напълно обкръжен", заяви говорителката на бунтовниците Стела Хорчева пред AFP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още