IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's запази най-високия рейтинг за Германия

Агенцията потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на страната на най-високото равнище - "ААА"

11:59 | 13.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Standard & Poor's запази най-високия рейтинг за Германия

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Германия на най-високото равнище – "ААА" със"стабилна" прогноза. Това се посочва в разпространено съобщение на агенцията, цитирано от Интерфакс.

Потвърждаването на този рейтинг отразява мнението наанализаторите, че Германия разполага със съвременна, добре диверсифицирана и конкурентоспособна икономика и се придържа към  разумна бюджетна политика и дисциплина в разходите. Освен това германската икономика показа способност да се справи с големите икономически и финансови сътресения, се казва в прессъобщението.

Според оценката на Standard & Poor's след забавянето на темпа на увеличение на брутния вътрешен продукт до 0,4 на сто през миналата година, тази година икономиката на Германия ще отбележи растеж от 1,89, а през идната - 2 процента, посочва Интерфакс.

И другите две големи рейтингови агенции Moody's и Fitch дават на Германия най-добрата оценка. Въпреки финансовата и дълговата криза през последните години рейтингът на Германия не бе намаляван. Според S&P това би могло да се случи, ако еврокризата отново избухне и допринесе за натоварване за държавния бюджет. Агенцията обаче не очаква това да се случи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още