IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FedEx пита ЕК дали може да придобие TNT Express за 4,4 млрд. евро

Очаква се сделката ще засили конкуренцията на пазара на доставки на Стария континент

11:47 | 28.06.15 г.
FedEx пита ЕК дали може да придобие TNT Express за 4,4 млрд. евро

FedEx поиска от европейския регулаторен орган в областта на конкуренция да одобри предложението ѝ на стойност 4,4 млрд. евро за придобиване на холандската компания за доставки TNT Express, предава Ройтерс.

Сделката има цел разширяване на обсега на американския гигант в доставките на Стария континент. В Европа FedEx води тежка битка за пазарен дял в конкуренция с United Parcel Service (UPS) и Deutsche Post.

FedEx е подавала искането си до Европейската комисия в петък, посочи говорителят на компанията Нира Гейл.

Предварителният преглед на органа по конкуренцията на ЕС отнема 25 работни дни, които може да бъде продължени с още 10 работни дни при необходимост от корекция на параметрите.

FedEx ще потърси разрешение и от холандския регулатор на финансовия пазар AFM преди 30 юни. При изпълняване на всички условия се очаква сделката да приключи официално през първата половина на 2016 г., каза още Гейл.

През 2013 г. UPS постигна споразумение за придобиване на TNT, но сделката бе блокирана от Европейската комисия.

Анализатори смятат, че този втори опит на придобиване на холандската компания ще бъде по-малко проблематичен, тъй като ще създаде силен трети играч в Европа, който ще повиши конкуренцията на UPS и Deutsche Post.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още