IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: Няма напредък по договарянето на нов зимен пакет за доставки на газ от Русия

Планирана е нова тристранна среща по темата в края на септември

15:06 | 20.08.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕК: Няма напредък по договарянето на нов зимен пакет за доставки на газ от Русия

Европейската комисия работи активно над договорянето на втори зимен пакет за доставки на природен газ от Русия през територията на Украйна в периода октомври 2015 година – март 2016 година. Вероятно среща между трите заинтересувани страни – ЕС, Русия и Украйна, ще има до края на септември.

Това съобщи по време на обедния брифинг в Брюксел комисарят по въпросите на енергетиката и климата Мигел Ариас Канете в коментар на въпроса може ли да бъдем изправени пред нова „газова“ война между Москва и Киев в края на годината.

Той обаче допълни, че на този етап няма напредък на тристранните разговори, водени досега. Последната среща беше през юли в австрийската столица Виена. Тогава "Нафтогаз" съобщи, че временно ще спре да купува газ от Русия, несъгласен с предложената цена на природния газ през третото тримесечие. 

„На политическо ниво няма съгласие между двете страни (Русия и Украйна – б. ред)“, посочи комисарят.

За Комисията е важно да гарантира зимните доставки на природен газ за общността, коментира още Канете. Той допълни, че през тази зима ще са необходими и по-големи количества газ, за да покрият реверсивните доставки от Източна Европа към Украйна.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Те руснаците и без това требва до зимата да фалират и да измрат - нали така викаха разни тука? Нема кво да се договарят, щот нема да има кой да праща от рашастан газ.И нещо не разбирам - аз ли съм ***, или некой зорлем ни прави сичките на абдали?! Нали требваше да се откажеме от руския газ? Ми да се отказваме, кво се *** разни другари-комисари? Иначе за кво вече две годин тука цела армия *** ручат жабетата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
meine Damen und Herren das ist sehr schlecht. Защото са ше има първо плати, после вземи и без кредити вече щото видехме с кредити до къде стигна раотата ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 8
dakl
преди 8 години
няма напредък защото никой повече не иска да плаща вместо украинците.А Киев няма навик да се бърка в джоба , неговата тясна специалност е рекетът!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още