IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диселблум: Бежанската криза трябва да се отчита при оценяването на бюджети в ЕС

Гръцкото правителство все още има много работа, твърди председателят на Еврогрупата

17:43 | 02.11.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум. Снимка: Ройтерс

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум заяви днес, че Европейската комисия трябва да вземе предвид въздействието на бежанската криза, когато прави оценка на бюджетите на някои страни членки, предаде Ройтерс.

За някои страни има риск от "дерайлиране" на бюджета, излизане от пътя и в тези отделни случаи ЕК трябва да се съобрази, каза Диселблум в Хага.

Председателят на Еврогрупата, обединяваща финансовите министри от еврозоната, отбеляза също, че Гърция и кредиторите й имат много работа за вършене, за да съгласуват условията по спешната спасителна програма. Той изрази надежда за съгласуване на следващите стъпки до края на 2015 година.

„Гръцкото правителство все още има много работа и аз се надявам всичко да бъде свършено преди края на годината“, посочи Йерун Диселблум.   

Всичко за бежанската вълна четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
ABBA
преди 8 години
"Бежанската криза трябва да се отчита при оценяването на бюджети в ЕС "Йок! Да се отчита дебелоочието на Брюкселските наемници, на нашите българоезични чуждоземни наемници и *** и скодоумието на раята!Ни повече, ни по-малко....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още