IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел не се отказва от плановете за прием на бежанци

ЕС може да излезе по-силен от бежанската криза, ако се справи с предизвикателството, смята германският канцлер

09:29 | 21.11.15 г. 16
Ангела Меркел не се отказва от плановете за прием на бежанци

Канцлерът Ангела Меркел не планира ограничаване на броя на бежанците, които приема Германия и на този етап не се поддава на натиска, оказван от баварските й, предаде Ройтерс. Тя обаче настоя трудностите по приемането на потока от бежанци да бъдат споделени със съседите, допълва още БТА.

Агенциите отбелязват още, че основната тежест на пристигащите бежанци в Германия се понася от провинция Бавария. Вътрешният министър на провинцията Йохам Херман заяви, че от началото на годината в Германия са били регистрирани над 900 000 мигранти. 

Говорейки пред годишния конгрес на баварския Християнсоциален съюз, Меркел заяви, че ЕС може да излезе по-силен от бежанската криза, ако се справи с предизвикателството.

"Трябва да работим с всички сили за европейско и международно решение, в което споделяме тежестта в Европа и с нашите съседи", заяви канцлерът и добави, че намаляването на броя на бежанците, пристигащи в Европа, ще изисква по-умело управление на новопристигащите на границите на Германия, подобряване на ситуацията в бежанските лагери в Турция и спиране на трафика на хора.

Това ще намали повече броя на пристигащите бежанци, отколкото поставянето на едностранна горна граница, подчерта Меркел. Нейното желание за намиране на европейско решение на бежанската криза обаче среща съпротива.

На този етап новият полски премиер Беата Шидло заяви, че европейските страни не могат да натоварват съюзниците си от ЕС с проблеми, за които сами са отговорни.

 

    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

16
rate up comment 13 rate down comment 1
alexx
преди 8 години
Бабетката съвсем изкука. Откъде накъде ще налагаш на други страни да приемат неограничен брой имигранти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 0
Стефчо
преди 8 години
нищо чудно и да е така - особено като се сетя за нарежданията на американците през МВФ за опрощаването на дълговете на Гърция, за санкции срещу Русия, санитарните кордони, издръжката на фалирала Украйна от Германия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 14 rate down comment 2
deant
преди 8 години
"Трябва да работим с всички сили за европейско и международно решение, в което споделяме тежестта в Европа и с нашите съседи",----хем вижда, че останалите страни се противят, хем продължава да държи на бежанците, че и да ги праща на тези, които се противят. Тая се взе за шеф на ЕС. Това, че Германия била икономически мотор не и дава право да се разпорежда със всички останали части от колата. Или така е поне според договора на ЕС. Ако не, да го променят тоя договор и да пишат, че герммания е шефа да махат всички тикви в брюксел, че те и без това само пари цоцат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 8 rate down comment 11
studioaa
преди 8 години
Поредния промит мозък с теории за ционисти и световна еврейска конспирация. Защо след като "евреите" били управлявали ЕС, ЕС преди няма 2 години ПРИЗНА Палестина за независима държава и в момента въвеждат специално етикетиране на всички стоки внос от Израел предупреждавайки за "страданието на палестинците". Меркел е типичния представител на крайно-лявите в Европа, заедно със Саркози, Тони Блеър и т.н, които работят заедно с американските комунисти върху техния голям проект на мултикултурно общество предружено с "равенство и братство" и липса на национални граници по целия свят. Тази утопия е идеологията на нищожеството карл маркс, с разликата, че пролетариата е заменен с тези, живеещи на социални помощи. Мултикултирализма е добрия стар комунизъм придружен с "антирасизъм", "феминизъм" и "гей права". Демократическа партия в САЩ е силно повлияна от вече несъществуващата Американска Комунистическа Партия създадена от германски комунисти бягащи от отмъщението на нацистите водени от Хитлер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 1
comet
преди 8 години
С последни сили, Европа се опери на САЩ срещу ГМОто, шистовият газ, TTIP, и ето го резултата: атакуваха ни с емиграция за терор/подмяна.Това което лъсва сега е че във фатално голяма степен (сравнено с преди американската военна окупация 60години назад) западно европейските страни са загубили своят банково-бизнес елит (и че част от този елит за да оцелее е вече предал собственните си народи, присъединявайки се към ционистите на САЩ). А политиците (подобно на тези в САЩ) отдавна са актьори, дрогирани пациенти на банките или със смъртни присъди за след края на пиесата (защото дори и доброволно да е, измъкване после няма за който се замеси веднъж с мафиоти).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 3
Hermes73
преди 8 години
Нищо независи от Меркел,отвъд океана и дават нареждания..................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 15 rate down comment 3
многодобре
преди 8 години
...свидетели сме на агресивна политика спрямо немски фирми от страна на САЩ( последно-ще разледват и "Бош").политиката на Германия спрямо санкциите към Русия е определящя за щялосното и крайно решение за позицията на Европа по въпроса, покана към хората от "Сирия" да дойдат в Европа ,без дори и капка промяна в позицията след кървавите атентати във Франция??????.....Тази жена е изнудвана от САЩ.С някакъв компромат или с нещо по-страшно е "дъжат за гушата",за да взима подобни,лоши за бедещето на нас,на Европа решения!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
Хитлер е австриец не е германец. В Австрия има доста като него и в момента, ако немците нямат австрииците ше им "услужат" както винаги .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 16 rate down comment 1
serafima
преди 8 години
Реплика към 3. Такива като Хитлер не се раждат често.Аз пък си мисля, че това е нивото на геносен Меркел ханъм. От САЩ я "подпираха" да изглежда властна, а и при липсата на риби и ракът е риба, та се очерта като водеща в ЕС. Сега лъсна. Стъпка по стъпка до пълния провал с бежанците. Хитлер не можа да унищожи Европа, но тази проклета бездетна жена успява. Няма връщане. Европа никога няма да е същата. Твореното от европейците толкова векове отива на провал. Най-малкото е да кажа грях да й е! Дълбоко съжалявам за всички манипулации, за Украйна погубената, за изкуствено подклажданата вражда с Русия, за това, че вместо да се развива ЕС, трябва да отделя средства заради войните, подпалени по света от САЩ и слугите им Германия, Франция и т.н. Пак не случихме дами и господа, българи! Сега ще ни обвиняват в грубо отношение към "бежанците", дори да не са били на територията на БГ, само и само да ни вменяват чувство за вина и малоценност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 1
studioaa
преди 8 години
Очаквам революция или дори военен преврат в Германия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още