IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел не се отказва от плановете за прием на бежанци

ЕС може да излезе по-силен от бежанската криза, ако се справи с предизвикателството, смята германският канцлер

09:29 | 21.11.15 г. 16
Ангела Меркел не се отказва от плановете за прием на бежанци

Канцлерът Ангела Меркел не планира ограничаване на броя на бежанците, които приема Германия и на този етап не се поддава на натиска, оказван от баварските й, предаде Ройтерс. Тя обаче настоя трудностите по приемането на потока от бежанци да бъдат споделени със съседите, допълва още БТА.

Агенциите отбелязват още, че основната тежест на пристигащите бежанци в Германия се понася от провинция Бавария. Вътрешният министър на провинцията Йохам Херман заяви, че от началото на годината в Германия са били регистрирани над 900 000 мигранти. 

Говорейки пред годишния конгрес на баварския Християнсоциален съюз, Меркел заяви, че ЕС може да излезе по-силен от бежанската криза, ако се справи с предизвикателството.

"Трябва да работим с всички сили за европейско и международно решение, в което споделяме тежестта в Европа и с нашите съседи", заяви канцлерът и добави, че намаляването на броя на бежанците, пристигащи в Европа, ще изисква по-умело управление на новопристигащите на границите на Германия, подобряване на ситуацията в бежанските лагери в Турция и спиране на трафика на хора.

Това ще намали повече броя на пристигащите бежанци, отколкото поставянето на едностранна горна граница, подчерта Меркел. Нейното желание за намиране на европейско решение на бежанската криза обаче среща съпротива.

На този етап новият полски премиер Беата Шидло заяви, че европейските страни не могат да натоварват съюзниците си от ЕС с проблеми, за които сами са отговорни.

 

    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 18 rate down comment 0
ДХДО
преди 8 години
Със сигурност Мъркел не е толкова тъna ... остава втория възможен вариант - тя е оpъжиeтo с което се затрива континента.Кой и защо ни готви тая съдба, всеки има глава на раменете и може да се ориентира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 0
comet
преди 8 години
Принесената от Африка и Азия имиграция е това което ще доизтощи европейците и ускори американизирането на Европа (превръщането й в гето). Разгледайте този клип (с превод на български е):http://***.dunavmost.bg/World/Video/32483-tozi-klip-nyama-da-sashtestvuva-dalgo-gledaite-go
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
comet
преди 8 години
'Полковник от израелските спецчасти: Кръв и страдания това очаква Европа!'http://***.blitz.bg/news/article/376155
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
- Мюнхен. В автобуса двама сирийци си говорят: "В Хановер сме 100 хил., в Мюнхен - 50 хил., в Берлин 150 хил., скоро в цяла Германия ще бъдем 4 милиона, и ще я превземем!"На седалката зад тях, възрастна германка се хили ехидно и мърмори: "... абе то и евреите бяха 6 милиона...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 1
delcoSmoka
преди 8 години
Няма по-страшно нещо от БЕЗДЕТНА КУУУЧКА !Но както се казва ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 1
Mike Florida
преди 8 години
Няма такъв боклу.к братче!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още