IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Габриел: Германия трябва да отдели повече средства за интеграция на бежанците

Според вицеканцлера така ще се съхрани и целостта на обществото

22:44 | 18.01.16 г. 24
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германия трябва да увеличи разходите си за полиция, образование и социални грижи с поне 5 милиарда евро, за да интегрира успешно рекордно високия брой бежанци на нейна територия и да избегне общественото напрежение. Това заяви днес вицеканцлерът Зигмар Габриел от Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която е партньор на християндемократите на Меркел в управлението, предаде Ройтерс.

През 2015 г. в Германия са пристигнали около 1,1 милион бежанци, далеч повече, отколкото в която и да е друга страна от ЕС.

След заседание на ръководството на социалдемократите Зигмар Габриел заяви, че Берлин трябва да избегне социалните брожения в контекста на пристигането на нарастващия брой бежанци, предимно мюсюлмани.

"Можем да изпълним двойната задача по интегриране на новопристигащите и съхраняване целостта на обществото си само ако имаме силна държава, която е способна да действа", заяви германският вицеканцлер, който е и лидер на ГСДП.

Той призова за съвместни усилия на федералните и провинциалните власти, както и общините, за споделяне на задачата по интегриране на стотиците хиляди бежанци, чиито молби за убежище са одобрени.

"В Германия се нуждаем от още 9000 полицаи, 25 000 учители и 15 000 социални работници", каза Габриел, който призова и за удвояване на финансирането на държавните жилища, за да се избегне недостиг на достъпни жилища в градските райони.

"Разходите по този интеграционен пакет са около 5 милиарда евро и правителствените, провинциалните и общинските власти трябва да се разберат кой какво ще прави", добави той.

Предложението на Габриел вероятно ще бъде одобрено на среща на федералните и провинциалните власти в близките месеци, отбелязва Ройтерс.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

23
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Еми, ако прочетеш по-внимателно какво съм писал, ще видиш, че е същото. Така или иначе, варварите са като хиените и лешоядите - не са симпатични, но имат важни санитарни функции в природата... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 0 rate down comment 2
Боян
преди 8 години
Да доста е вероятно те да ускорят процеса на разпад на Европейската цивилизация, но няма те да са причината. Както си дал примера с Римската Империя тя се е била разпаднала когато са дошли варварите които са в болшиството си днешните Европейци. Та ако следваме този пример би трябвало да очакваме Европейската цивилизация да бъде унищожена и на нейно място да се надяваме да изникне нещо по-добро? Бъдещето ще го покаже. Но идването на варварите не са причината за разпада както на Римската така и на Европейската цивилизация а нейно следствие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Аз съм абсолютно съгласен с теб - Европа заслужава участта си и това, което се случва, е абсолютно закономерно и природосъобразно! Населението на този континент от поне половин век насам мисли само с правото се черво и ползва половите си органи за всичко друго, но не и за това, за което са му дадени и абсолютно резонно отива у джаза! Вече е въпрос на стечение на обстоятелства кой точно и как ще го напъти натам....Абсолютно обаче не съм съгласен, че тези, които идват, ще спасят Европа от застаряване! Те ще унищожат Европа, защото са варвари, а какво ще създадат на нейно място, само Бог знае. Но едно време и англи, сакси, алемани, викинги, гали, славяни - всички те са били варвари за римляните... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 3
Боян
преди 8 години
Да вярно е за исляма, но Европейците няма нужда да ставаме по примитивни и да се стремим към по-ниска култура, достатъчно е да удариш Европееца в джоба, то него там най-много го боли. Достатъчно е да се въведе семейното подоходно облагане в България за да се подобри значително раждаемостта, но никой няма топки за да го направи, то вече семействата не са основата на държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 0
scott
преди 8 години
ами де да знам.Обаче, германките са с едър кокъл и ше кажеш, че идват от франта - току що. Афранцузойките....абе земи тоз шанел и шантаж.Според мен си се различават: нестатистично.Да се оправят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 4
Боян
преди 8 години
Много по-начетен съм от 90 % от хората във форума. Айде като много разбирате кажете, защо раждаемостта сред белите жени във Франция е по две деца на жена, а във Германия е по 1,4 деца на жена след като реално няма почти никаква разлика между Германките и Французойките?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 0
scott
преди 8 години
да ти кажем:у сички мюсулмански страни се РАЗМНОЖАВАТ КАТО ЛУДИ, щото религиато им казва, че секо онаниране и презнене отвън е ГРЯХ! И В ДОБАВКА: ЖЕНАТА БЕЗГЛАСНА БУКВА....ТА ЗАТВА ИМАШ ПЛОДЕНЕ КАТО ЗАЙЦИ. Пожелавам на сички западноевропейци да се срещнат у близък бой с мюсулманската "сексуарнос". Тогава ше се питат: как така КОЙ, прецака наште мъже, дето ни докосваха с любов, нежност и уважение. И ДА ТИ КАЖЕМ: ГОРДЕЕМ СЕ, ЧЕ НЕМАМ ДЕЦА! НЕ МОЖЕМ ДА ПОЗВОЛИМ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ДА ЗАРОБИ, ИЗГОРИ И ДА СЕ ИЗГАВРИ И С ТЕПНИТЕ ДУШИ И ТЕЛА. Се пак, требва да имаш и СВОБОДА, СТРЕМЕЖ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО ИЗНАНИЕ, ЗА ДА СЕ НАРЕЧЕШ ЧИВЕШКО СЪЩЕСТВО....ТВА ГО НЕМА У ХАЛИФАТА, КАКТО И В БЪЛГАРИА - ЗА ПОВЕЧЕТО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 0
qnidopi
преди 8 години
Хаххаах :) не ме интересува дали ми вярваш. Забавлява ме, че вадиш извод за това човек има ли жена според разсъжденията му. Аз лично познавам *** с жени, умни хора с жени, селяци с жени и т.н., абе общо взето всякакви мъже с жени. Явно си провел сериозни изследвания, за да вадиш подобни изводи.Цитат:"А това че раждаемостта се повишава със стабилност, сигурност и работа е вярно, но те си имат и отрицателни последици върху раждаемостта."Това много ми хареса. Коя от трите компоненти трябва да влошим според теб, за да си оправим приръста в България?Явно трябва да следваме Сирия като модел на развитие. Хайде да си спретнем една гражданска война, да отнемем правата и документите на жените, за да ги третираме като предмети и ще заживеем на едно по-добро място.П.С Да четеш тук е по-забавно от темата "Бисери и вицове" :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 3
Боян
преди 8 години
Разсъждаваш елементарно, аз също не искаш тука хора от чужбина. Вярно е че хората в Сирия са доста изостанали културно потискани от исляма, но те нито са по-глупави от теб, нито по-мързеливи. Само човек който е "гладен" има голямо желание да работи, сития го мързи. В България ако не те мързи можеш да си живее пре доволно, ако си вложил усилия да се изучиш и да се развиваш. Но повечето хора чакат някой друг да им даде да имат и само ревът, че били бедни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 0
scott
преди 8 години
Боянчо,земи чети нещо, образовай се,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още