IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандия ще преговаря за промяна на споразумението с Украйна

Ако преговорите не доведат до промяна на документа, Холандия ще откаже да го ратифицира

10:25 | 14.04.16 г. 4
<p>
	Холандският премиер Марк Рюте гласува на референдума за споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Холандският премиер Марк Рюте гласува на референдума за споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС. Снимка: Ройтерс

Правителството на Холандия веднага ще започне преговори с европейските страни за промяна на споразумението за асоцииране на Украйна, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Такова разпореждане е дал премиерът на страната Марк Рюте, след като се проведе дебат в парламента по темата.

Припомняме, че Холандия отхвърли на референдум споразумението между Брюксел и Киев за асоцииране на Украйна към Европейския съюз (ЕС). Активността на референдума достигна над 30 на сто, което го прави валиден съгласно холандското законодателство.

Рюте съобщи, че холандските власти възнамеряват да обсъдят споразумението между ЕС и Украйна и да го променят „в съответствие с желанията на тези, които гласуваха срещу него“.

Премиерът на Холандия отбеляза, че "в Брюксел се усеща загриженост относно въздействието на референдума във Великобритания върху дискусията за резултатите от гласуването в Холандия“. Затова и той не очаква решение преди 23 юни, за когато е насрочен британският референдум за членството на страната в ЕС.

Марк Рюте допълва, че ако преговорите не доведат до промяна на документа, Холандия ще откаже да го ратифицира, макар и да призна, че това не представлява решение, а отлагане на проблема.

Социалистическата партия в Холандия е предложила правителството незабавно да се откаже от ратификация на споразумението в съответствие с волята на народа, посочва руската информационна агенция. "Избирателите гласуваха против споразумението за асоцииране, не за извършване на промени в него", коментират от политическата сила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
И та са ще направят ама точно така както искат избирателите :D----------------------------------------------------------------------------------------------------хах xD мдам може да вземат пример от нас, при нас няма референдуми защото правителството знае точно какво иска народа, кеф ти увеличение на водата, транспорта, "зеления" ток, още преди да сме казали "А" и наще т.ъпунгери са вече на "Я" .... са ше ги научим Холандия треа да ги вкараме в правия път не мое то така .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
Ще го нацепят на Рашастан с отскок :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Ае бъркаш са батка. Ский те там от правителството otli`no знаят какви са "желанията на тези, които гласуваха срещу него", нищо че в референдума гласуваха само с "да" и не". И та са ще направят ама точно така както искат избирателите :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
нема Холандицте треа да се вразумят не може така ... :)), явно всички народи в ЕС мислят грешно и не слушаме "праведния" глас на Брюсель, а той от своя страна предава волята на Светия Синод - Сашшш .... :)) Що ли тоя път нема ги огрее Империята и ше паднат по глава мнооо лошо защото не са гледали внимателно с кой са се хванали, а именно с нас катализаторите за разпад на Съюзи и Империи ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още