IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристин Лагард: Членството в ЕС направи Великобритания по-богата

Според директора на МВФ има големи рискове за икономиката, ако населението подкрепи Brexit

16:02 | 17.06.16 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Членството в Европейския съюз донесе работни места и ръст в доходите за Великобритания и помогна на страната да се превърне в динамична и жизнена икономика. Това заяви директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард в своя реч във Виена, цитирана от Bloomberg.

„Европейската интеграция повиши търговията и инвестициите, както и производителността на труда“, казва още Лагард. 

„Винаги съм уважавала Обединеното кралство за това, че е отворена страна към други националности и култури и ми е трудно да повярвам, че нагласите са се променили за толкова кратко време. Членството в Европейския съюз направи Великобритания по-богата икономика, но и по-разнообразна, по-вълнуваща и по-креативна. Във всички тези държави има хора, които имат трудности в новата среда, но за мнозинството от населението това е история на успеха“, допълва тя

По думите ѝ има големи рискове за икономиката, ако Великобритания напусне ЕС. „Според мен има ясни примери за това, как Обединеното кралство е извличало и ще продължава да извлича полза от еврочленството“, посочва Лагард.

Кампанията във Великобритания е спряна вече втори пореден ден след убийството на депутатката Джо Кокс. МВФ отложи с 24 часа публикуването на подробен доклад за последиците при евентуален Brexit.

Лагард заяви още, че според редица икономисти излизане на страна членка от съюз ще има негативни ефекти.

Думите на Лагард отразяват посланието от последния доклад на фонда от май, в който имаше предупреждения за продължителен период на несигурност. Освен това МВФ предупреди, че Brexit би могъл да компрометира позицията на Лондон като финансов център и да доведе до резки понижения в цените на акциите и на имотите.

Още за Brexit можете да разберете от видеото на Bloomberg

Повече по темата Brexit четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 9
Jorkata
преди 7 години
Точно па тая по-добре да си затваря устата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 11
serafima
преди 7 години
Много секси го радзава тази баба! Едва ли е подходяща тази поза за снимка от нейната позиция. Мисля си, че се счупиха и изхарчиха да убеждават света как Великобритания ще пропадне, ако излезе от ЕС. Демокрация? Дръжки! Справедливост и толерантност - дръки! Тяхната истина да им се запазят приходите в авоарите е иднствена грижа за тях. Да сте чули допуснати коментари в полза на отделянето на Великобритания от ЕС - дори едно? Не се допуска - както по времето на Хитлер и Сталин. В това отношение нещата дори още повече загрубяха. Още през 1993 г. като университетски преподавател ми дадоха колеги книжка за големите лъжи на ЕС и осъзнах колко дълбоко тази държава е по-далече от ЕС от всички нас, гледащи с 8 оче да влезем в него тогава. Това настървено поведение на ЕС лидерите, които все повече водят Съюза към пропаст (неизбежна е) ме отвращава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още