IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юнкер отряза Великобритания за ускоряване на преговорите за Brexit

Бъдещите икономически и търговски взаимоотношения ще се изясняват след приключването на разговорите по развода, коментира председателят на ЕК

12:54 | 29.08.17 г. 19
<p>
	Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. Снимка: Архив Ройтерс

Преговорите за бъдещите търговски взаимоотношения между Европейския съюз (ЕС) и Великобритания могат да започнат само след уточняването на всички въпроси по напускането на блока. Това коментира председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер в реч пред постоянните представители на държавите от съюза в Брюксел, предава Ройтерс.

Снощи Великобритания и ЕС започнаха третия кръг от преговори за Brexit. Очаква се разговорите да се съсредоточат върху правата на гражданите на ЕС и Великобритания, финансовото споразумение между Брюксел и Лондон и границата между Република Ирландия и Северна Ирландия.

„Искам да изясня, че прочетох с необходимото внимание всички документи на британското правителство и нито един от тях не е задоволителен“, коментира Юнкер пред постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел.

Той подчертава, че има „много въпроси“, които трябва да бъдат уточнени.

„Трябва да е ясно, че няма да започнем преговори по новите икономически и търговски връзки между Великобритания и ЕС, преди всички въпроси да са решени. Става въпрос за „развода“ между ЕС и Великобритания. Не можем да смесваме нещата“, допълва Юнкер.

В заключение той допълва, че първо трябва да се „уреди миналото, преди да се гледа към бъдещето“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 9 rate down comment 7
tisia
преди 6 години
....много " патриотично " изказване . Само един "истински" българин може да разсъждава по този начин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 7
bgMan
преди 6 години
Не сме намалели бе пич!Даже сме се увеличили, намалели са иддиотите, които остават в България и търпят да живеят в държавата *** Пеевски, Цацаров и Борисов.Българите имат вече много голямо присъствие като специалисти и работна сила в Германия, Франция, САЩ, UK, цялото скандинавие... Не са станали някакви други, пак са си българи и раждат българчета, само дето ги раждат в чужди страни и в по-добри условия и клиники. На тях ЕС за нищо не им е виновен, даже тези, които са легални и със ценз са много доволни от придобивките, които имат заради ЕС. Намаляват само мизерниците и мързеливците, които така или иначе за нищо не стават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 7
Jay Gould
преди 6 години
Юнкер отрязал британците... Те не ли си тръгват сами, или нещо не сме разбрали? :))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Един път и британците сами да се прецакат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още