IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания промени някои от митата за ЕС след Brexit без сделка

Това идва след предупреждения от страна на индустрията, че предишните планове рискуват да направят местните производители неконкурентоспособни

11:44 | 08.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Правителството на Великобритания обнови митата, които ще наложи при Brexit без сделка след предупреждения от страна на индустрията, че предишните му планове рискуват да направят местните производители неконкурентоспособни.

Вносните мита за тежкотоварните превозни средства ще бъдат намалени до 10%, като стимул за индустрията за автомобилни превози, докато налозите за биоетанол ще бъдат повишени и ще бъдат въведени нови мита за дрехи, съобщи във вторник Министерството на международната търговия в Лондон. Според по-ранните планове, вносните камиони биха се изправили пред мито от 22%, което на свой ред предизвика съпротива от страна на индустрията.

Премиерът Борис Джонсън обеща, че Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 октомври със или без сделка - предизвиквайки потенциално едно от най-големите сътресения в търговските договорености на страната. Твърдия Brexit би подложил Великобритания на вносните мита, които ЕС налага на нечленуващи в блока държави. По тази причина правителството в Лондон въвежда собствени мита, с които цели да изравни условията за търговия с тогава вече конкурентния блок.

„Нашият временен митнически режим ще подкрепи британската икономика като цяло. Той ще подпомага британския бизнес при търговията и ще му отвори възможности да внася най-добрите стоки от цял ​​свят на най-добри цени за британските потребители“, каза министърът на търговията Конър Бърнс.

Министерството на търговията също потвърди, че ще започне преразглеждане на митническия си режим в деня на Brexit, което му позволява да прави промени в планираните временни ставки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още