IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas обмисля да продаде активите си в Централна и Източна Европа

Компанията има 44 офиса в България

18:01 | 10.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

BNP Paribas обмисля продажбата на бизнеса си за потребителски финанси в Централна и Източна Европа в рамките на усилията си да оптимизира портфейла си, за да набере средства, съобщават запознати с въпроса източници, цитирани от Bloomberg.

Френската банка преценява интереса на купувачите към операциите на BNP Paribas Лични финанси на пазари като Румъния, Унгария и Чехия, съобщават източниците. Продажбата може да оцени активите на над 500 млн. долара, допълват източниците, пожелали да останат анонимни, тъй като не са оторизирани да обсъждат конфиденциална информация.

BNP Paribas Лични финанси е представена и в България. Според публикувани на сайта на българското подразделение данни то има 44 офиса в цялата страна и над 1,6 млн. клиенти.

Разговорите са в начални фази и не са взети окончателни решения. BNP Paribas може все пак да реши да не продава бизнеса, отбелязват източниците. Представител на компанията не е отговорил на молба за коментар.

BNP Paribas Лични финанси има присъствие в 30 страни и над 20 млн. клиенти, става ясно от информация на сайта ѝ. Услугите ѝ включват кредитиране, спестовни и застрахователни продукти.

По-рано този месец френската банка се присъедини към други европейски кредитори, обещавайки по-висока рентабилност и по-голяма възвръщаемост за акционерите въпреки ръста на разходите в индустрията. Банката в Париж, която е ръководена от главния изпълнителен директор Жан-Лоран Бонаф, обеща да върне 60% от печалбата на акционерите.

През декември BNP Paribas се договори да продаде Bank of the West в Сан Франциско на Bank of Montreal за 16,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още