IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външните министри на Украйна и Русия ще се срещнат на 10 март в Турция

Срещата ще е съвместно с турския им колега Мевлют Чавушоглу и ще е в рамките на международен дипломатически форум

14:46 | 07.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Външните министри на Украйна и Русия ще се срещнат на 10 март в Турция

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще проведе среща с колегите си от Украйна и Русия Дмитро Кулеба и Сергей Лавров в Анталия на 10 март. Това предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитирана от БТА.

Чавушоглу посочи, че Турция полага интензивни усилия, за да събере двете страни, и ще организира среща в троен формат на 10 март с участието на външните министри на Русия и Украйна в Анталия в рамките на международен форум за дипломация.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че се планира контакт между двамата външни министри с участието на Мевлют Чавушоглу в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, предаде ТАСС.

„Съгласно споразумението, постигнато по време на телефонен разговор между президентите на Русия и Турция, по инициатива на турския лидер, в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, се планира контакт между руския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитро Кулеба, с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу“, заяви тя днес.

Междувременно по-рано през деня стана ясно, че третият кръг от преговорите между Москва и Киев след нахлуването на Русия в Украйна ще се състои, както бе предвидено, в Беловежката гора. Това съобщи днес източник, близък до преговорите, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Очаква се срещата да се проведе около 16 ч. в понеделник.

„Мястото остава без промяна", каза той.

Руската делегация пристигна вече в Беларус и преговорите се очаква да започнат в най-близко време, продължи източникът. „Уточняваме информацията от украинска страна", добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още