IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън идва в Европа за извънредна среща на НАТО

Той ще потвърди отново “железния ангажимент” на САЩ към съюзниците от Алианса на фона на руското нашествие в Украйна, каза говорителката на Белия дом

21:51 | 15.03.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>ДСнимка: Bloomberg LP</em></p>

ДСнимка: Bloomberg LP

Президентът на САЩ Джо Байдън ще участва в извънредната среща на НАТО на 24 март в Брюксел, за да потвърди отново “железния ангажимент” на САЩ към съюзниците от Алианса на фона на руското нашествие в Украйна, предаде Франс прес, цитирайки  говорителката на Белия дом Джен Саки.

Байдън ще участва и в среща на държавните и правителствени ръководители на ЕС, на която ще бъдат обсъдени войната в Украйна, доставката на хуманитарна помощ на засегнатите от насилието и отговорът на други предизвикателства, уточни говорителката, цитирана от БТА.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който свика извънредната среща, целта е и да се потвърди “твърдата подкрепа за Украйна” и да се обсъди “подсилването на възпирането и отбраната на НАТО" в новите реалности за сигурността. “В този ключов период Северна Америка и Европа трябва да продължат да дават съвместен отпор в рамките на НАТО”, се казва в негово изявление.

По-рано Столтенберг посочи, че Украйна има право на самозащита, а съюзниците и партньорите от НАТО ще продължат да ѝ помагат да отстоява това право, като предоставят военно оборудване, финансова и хуманитарна помощ.

Руската офанзива в Украйна се засили във вторник със серия от удари по Киев въпреки подновяването на преговорите, които целят постигане на споразумение за прекратяване на огъня и важната отстъпка, направена от украинския президент Володимир Зеленски, който заяви, че е готов да се откаже от присъединяване към НАТО, отбелязва Франс прес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Bones
преди 2 години
Браво на ястреба! Само да не забрави за какво е дошъл....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
korn
преди 2 години
Не ни стига руския изкуфял дъртак дето си боцка ботокс и се мисли за бога на войната, ами сега и другия изкуфял дъртак който не знае къде се намира е решил да дойде да ни види. Само кралицата на Англия липсва за да е купона на макс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
redcretin
преди 2 години
ти като *** ще оцелееш, не бой се :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
юрист
преди 2 години
Американският президент идва, за да покаже, че руският нацист в кремъл не може да си завладява държава след държава в Европа, просто защото така му заповядват гласовете, които чува в изкуфялата си дърташка тик88ва. Няма да се учудя, ако след 100 или 200 години се организират експедиции от европейски пътешественици във варварска русия с цел изучаване на местното население и отражението на нацизма върху едва кретащата му ''икономика''. Оттук нататък никой не иска да си има работа с диваците и варварите- нацисти от русия. А това значи край на търговията на цивилизования свят с русия и тоталната й изолация във всяко отношение. Европа повече никога няма да допусне икономическото възстановяване на русия, докато тя е президентска република и държавната й власт е съсредоточена в ръцете на един луд диктатор и войнолюбец, който на всичко отгоре е и неонацист. Дори сега, на секундата, руската армия да започне изтеглянето си от Украйна, злото вече е сторено и изводите на всички съседни на русия държави са направени, както и са калкулирани всички рискове от каквито и да е отношения с токсичните руснаци..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Бидон-я идва да каже, че е готов да се сражава с Русия до последният украинец! А, ако тия свършат, до последният........... славянин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още