IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сбербанк гледа в бъдеще към покупки на банки в България и Румъния?

Най-голямата руска банка има подчертан интерес към придобивания в Полша и Турция

17:09 | 08.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Сбербанк гледа в бъдеще към покупки на банки в България и Румъния?

Най-голямата руска банка Сбербанк не изключва придобиването в бъдеще на банки в България и Румъния. Това е съобщил вицепрезидентът на банката Денис Бугров. 

Днес Сбербанк подписа споразумение за покупката на 100% от Volksbank International. По думите на Бугров, банката е решила да не купува румънското поделение на VBI, защото „не са  могли да се договорят със собствениците за уеднаквяване на вижданията си за перспективите на румънския бизнес“.

„Ние потвърждаваме средносрочния си подчертан интерес към Полша и Турция, но не бързаме за никъде. Ще следим стриктно тези пазари. Същевременно не изключваме, че други страни, които сега са извън периметъра на нашето наблюдение в региона, при удачни пазарни и търговски условия, могат да бъдат добавени към нашите интереси за покупки на банки. Например, България и Румъния“, заявява вице-президентът на Сбербанк.

На въпрос относно възможните срокове за по-нататъшни придобивания в Източна Европа, Денис Бугров коментира: „всичко ще зависи от конюнктурата, но засега не сме си поставили за задача да правим покупки в този регион през следващите няколко години“. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още