IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кипър очаква да се завърне на пазарите

Според финансовия министър Георгиадис постижима цел е набиране на 500 млн. евро

18:45 | 07.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кипър очаква да се завърне на пазарите

Министерството на финансите на Кипър е много близо до взимането на решение за завръщане на острова на международните пазари година и половина по-рано от прогнозите на самото правителство в Никозия, предаде агенция АNА-МPА.

Кипърският финансов министър Харис Георгиадис е потвърдил информацията, публикувана във вестник Phileleftheros, като казва, че е постижима целта за набиране на 500 млн. евро чрез емитиране на облигации.

Той добавя, че тази перспектива е била съгласувана с тройката международни кредитори (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) и че за това са били информирани политическите партии в страната.

Окончателното решение за емитиране на облигации, които вероятно ще са с петгодишен срок на погасяване и при лихва под 6,5 на сто, се очаква да бъде взето в близките седмици.

Правителството в Никозия разчиташе с голяма доза оптимизъм, че би могло да се завърне на пазарите през лятото тази година, отбелязва гръцката агенция.

Всичко за кризата в Кипър четете тук!

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още