IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Доверието в Путин изкачи 6-годишен връх

83% от руснаците вярват в правилните политики на президента си, показа анкета на Gallup

18:57 | 18.07.14 г. 11
Автор - снимка
Създател
Графика на деня: Доверието в Путин изкачи 6-годишен връх

Повече от 80% от руснаците смятат, че президентът Владимир Путин води страната в правилната посока, показа цитирана от MarketWatch анкета на Gallup.

Достигайки 83 на сто, положителният рейтинг на Путин нарасна до най-високото си равнище от 2008 г. насам, когато настоящият главнокомандващ се оттегли от президентския пост след два последователни мандата. В момента той се намира в третия си мандат, след като се завърна начело на Федерацията през 2012 г.

Графика: МаrketWatch

Резултатът от проучването, проведено от края на април до началото на юни, вероятно е стимулиран от чувство на патриотизъм след проведените в Сочи Зимни олимпийски игри, както и след анексирането на Крим, посочва Gallup.

По-рано тази седмица САЩ представи нова серия по-строги санкции срещу Русия поради намесата на Кремъл в ситуацията около Украйна. Много от санкциите затвориха пътя на руски компании, като Роснефт и Газпромбанк, към американските пазари.

Някои анализатори се опасяват, че Русия може съвсем скоро да предприеме ответен ход срещу Запада. Владимир Путин посочи пред репортери след срещата на върха на БРИКС в Бразилия, че санкциите "обикновено имат ефекта на бумеранга", и че последният кръг "ще изпрати отношенията между САЩ и Русия в ъгъла".

Друга анкета, проведена от Gallup през юли, показа, че по-голямата част от руснаците са доволни от начина, по които живеят живота си. Същевременно американците са все по-малко доволни от свободата си, като процентът на недоволните янки се е покачил повече от два пъти в периода 2006-2013 г.

За разлика от Путин, американският президент Барак Обама се радва на далеч по-малка подкрепа. Най-новата анкета на Gallup отчете положителна оценка за Обама от едва 49% от анкетираните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 5
MZ/X
преди 9 години
Аз вярвам само на статистиката, която аз съм фалшифицирал! Чърчил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още