IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Жаждата на Европа за руски газ

Европа разчита на Русия за 30% от потребявания газ, но този дял варира значително между различните държави

13:04 | 23.07.14 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Жаждата на Европа за руски газ

Европейските лидери са под натиск от САЩ да увеличат санкциите срещу Русия след трагедията с полета на Malaysia Airlines, пише CNN.

САЩ обявиха разширени санкции, насочени срещу две банки, две енергийни компании, сепаратистите в Украйна и отбранителни компании, миналата седмица, преди самолетът с 298 души на борда, 80 от които деца, да бъде свален над контролирана от бунтовници зона в Източна Украйна. 

Външните министри на ЕС решиха да наложат нови санкции срещу руски официални лица, смятани за отговорни за действията на Русия в Украйна, съобщи вчера холандският външен министър Франс Тимерманс. До края на месеца може да се проведе извънредна среща, която да наложи санкции върху цели сектори от руската икономика.

В миналото обаче Евросъюзът избягваше налагането на санкции в американски стил срещу ключови сектори на руската икономика. Като причина за това се сочи фактът, че много държави в Европа зависят силно от руския газ и от търговията си със страната.

CNN публикува карта на газовата зависимост на различните страни, която показва основните газопроводи, които минават през Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Добре ли виждат очите ми, че /според картата/ газът в Украйна не се бил доставял от Русия? Тежка липса на редактори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
Pyramid
преди 9 години
Щатите не пожелаха да узнаят повече за технологията на мултиплексирано сондиране. Нормално е да им се свива и добив, и печалба, т.к.наличната технология е нископроизводителна. Беше им подадена ръка, надуха се - ето последствия, един вид.Същото важи и за останалите, дето се направиха на велики. Който е по-голям и по-бърз от сянката си, в един момент, си понася последиците. Да се оправят, не мога да ги мисля.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Интересен факт е, че най зависимите най много плюят по Русия! :) В испанската преса например, трудно се откриват тенденциозни по отношение на Русия статии и политиците не джавкат празни приказки. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
Internet
преди 9 години
До 5 години ще свърши окончателно газта и петрола в Северно море и тогава мъката ще е пълна...мъкаааааааааааааА в САЩ шифтовият газ минава пика си - два пъти повече сондажи са нужни само за запазване на ддобива и 160 млрд преки дългове на добиващите компании...мъкааааааааааааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още