IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роспотребнадзор повдига обвинения срещу фалиралите руски туроператори

От Федералната агенция по туризъм обезщетяват пострадалите туристи с безплатна почивка в Сочи

16:32 | 21.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Роспотребнадзор повдига обвинения срещу фалиралите руски туроператори

Руската Федерална служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) ще потърси административна отговорност от туристическите компании, които обявиха прекратяване на дейността си през тази година, пише ИТАР – ТАСС. Срещу компаниите са заведени дела основно за нарушения по Кодекса за административните нарушения за неоказване на услуги, предвидени в договори с потребители.

Засегнати от действията на регулатора са фирмите „Нева“, „Лабиринт“ и „Роза Мир“. Възбудено е дело и по отношение на  „Интаэр“и „Интаэр Трэвел“, срещу които се води и  разследване за административни нарушения. Проверява се дейността на „Нордик Стар“.

Службата е повдигнала обвинения за липсата на достатъчно информация в договорите, подписани от туристите, клиенти на туристическата агенция „Идеал Тур“.

Само в рамките на месец седем туристически оператора в Русия прекратиха дейността си заради финансови причини. Част от тези оператори изпращаха туристи в България и отново имаше руски граждани, които чакаха по летищата да се приберат по домовете си.

Като цяло вълната от фалити засегна около 65 хил. души, изчислиха от руската Федерална агенция по туризма. Много от тях бяха оставени в чуждите курорти без превоз до родината, а друга част така и не успя да използва предварително заплатените си почивки.

По тази причина и от агенцията са взели решение да компенсират клиентите на фалиралите туристически фирми с безплатна едноседмична почивка в Сочи.

Пострадалите могат да се възползват от възможността в избрано от тях време до 25 декември 2014 година, като се изключат дните от 18 до 22 септември и от 8 до 15 октомври, допълват още от федералната служба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още