IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия трябва да преговаря със САЩ за "Южен поток", смята руски политолог

Ако Москва се договори с Вашингтон, много руски проекти в Европа ще бъдат реализирани, смята Олег Андреев

16:49 | 11.11.14 г. 3
Русия трябва да преговаря със САЩ за "Южен поток", смята руски политолог

Русия трябва да преговаря не с Брюксел, а със САЩ за реализацията на „Южен поток“, коментира в интервю за руското онлайн издание „Правда“ политологът и специалист по  отношенията между ЕС и Русия Олег Андреев.

Според него руското правителство действа „нормално“ по отношение на България. Проектът за газопровод обаче отдавна вече не е икономически, а се договаря на геополитическо ниво между Москва и Брюксел, смята той.

„В тази ситуация ми се струва даже, че Брюксел е една свръзка между Москва и Вашингтон“, коментира още той.

Ако руското правителство се договори с Вашингтон, ще бъде реализиран и „Южен поток“, и АЕЦ „Белене“, обяснява Андреев. Той посочва, че това са само част от ключовите руски проекти в Европа.

Анализаторът коментира и ситуацията след изборите в България. Той посочва, че в Народното събрание са влезнали осем партии, а партията на Бойко Борисов – ГЕРБ, макар и с 33% от гласовете на избирателите, не може да сформира мнозинство в парламента и да управлява сама.

Той обръща внимание и на политическата нестабилност в страната през последните две години – смяната на три избрани от парламента правителства, както и две служебни в рамките на по-малко от две години, както и масовите вълнения в началото на 2013 година заради високите цени на електричеството.

Политологът посочи още, че малка част от населението и на България, и на Румъния, са доволни от влизането в Европейския съюз. Става въпрос за хората, които са успели да намерят работа в други държави от общността, обясни Андреев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 23 rate down comment 8
georgi_shum
преди 9 години
И как го установи тоя пия ***, че повечето българи сме недоволни от членмството в ЕС? Недоволните ги видяхме колко са... гласувалите за Бялата Златка и Чуколина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 7
Nikola666
преди 9 години
Той пропуска да обърне внимание на масовите вълнения срещу смешното правителство на БСП през втората половина на 2013 и началото на 2014.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още