IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл се надява на компромис по разследването на ЕК срещу Газпром

Русия и компанията ще отстояват интересите си, заяви говорителят на президентската администрация в Москва Дмитрий Песков

21:58 | 22.04.15 г. 3
Кремъл се надява на компромис по разследването на ЕК срещу Газпром

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази днес надежда за постигане на компромис във връзка с антимонополното разследване на Европейската комисия срещу "Газпром" и заяви, че Русия и компанията ще отстояват интересите си, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Днес ЕК обвини "Газпром", че някои от действията й в Централна и Източна Европа представляват злоупотреба с господстващо положение. Според комисията руската газова компания завишава цените на горивото за източноевропейските потребители и спъва конкуренцията.

"Надяваме се, че ще бъдат намерени компромиси. Смятаме, че подобни спорове трябва безусловно да се решават в хода на преговори", каза говорителят на президентската администрация в Москва Дмитрий Песков. Той добави, че Русия разчита на "напълно безпристрастно отношение към компанията "Газпром", и каза, че руската държава в качеството си на основен акционер в тази компания ще брани интересите й.

По-рано днес от "Газпром" обявиха, че претенциите на ЕК са необосновани и че очакват да се търси на междуправителствено ниво взаимно приемливо решение по въпроса с антимонополното разследване.

От руското министерство на енергетиката също изразиха очаквания, че решението по антимонополното разследване срещу "Газпром" ще бъде намерено чрез консултации без политизиране на въпроса, съобщи ТАСС. (БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
Никви братя не сме, вече е настъпил Капитализма, няма вече хранилка както през Комунизма, на времето бяхме братя са - ньет. Даже и ако нещо Сашш искат ги нападат от наще бази тея ич нема и да ни бавят, напрао ни трият. Нищо, че 3 Март че тва онова и сме се освободили от Руско Робство щом е тъй гааааз цените в небето и чанч до побъркване ..... За НАТОто на Соломон Паси на него да му благодарите .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 14
michaelis
преди 9 години
защото сме пичове и сме от НАТО, че и в прибалтиките както и в Польши и Болгарии се разполагат войски заради руската агресия. И аз да бях руснак не скъпо, а направо щях да ги омаям с цени. Питай Плевнята що така и що дрънка тъпотии в UN също защо имаме сумайти американска военна техника и .т.н. ....Аз не знам какво има за чудене тука или ?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 11
Nikodim
преди 9 години
Еврокомиссия выдвинула три пункта обвинения против Газпрома. Принципиальными и самыми спорными являются претензии в завышении цен для Прибалтики, Польши и Болгарии.--------Защо руснаците ни продават толкова скъпо? Нали сме братя !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още