IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страданията на Гърция в пет графики

Безработицата е на нива, характерни за Голямата депресия, а една четвърт от БВП на страната се изпари само за пет години

15:14 | 19.06.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Страданията на Гърция в пет графики

Непоколебимостта на гръцкия премиер Алексис Ципрас да устои на фискалните мерки, които кредиторите искат от неговото правителство, произлиза от опустошителното влияние на мерките за строги икономии върху Гърция в продължение на пет години, пише Bloomberg.

В продължение на години безработицата е на нива, характерни за Голямата депресия, а една четвърт от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната се изпари. Сериозността на загубите при доходите и цените на активите, които гърците претърпяха, свидетелстват за трудния път, който предстои да извърви Гърция, независимо от развръзката на текущата ситуация.

Ниво на безработица. Графики: Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Rhapsody of fire
преди 8 години
Това което обяснява всъщност е, че когато не се правят реформи - се стига до подобни резултати. И "новият план" на гърците не съдържа реформи, а левичарски изцепки с вдигането на данъците. Нещо което съвсем наскоро направи Оланд и негативните резултати не закъсняха.Основният тумор в Гърция е публичния сектор, а за него в "новия" план не се предвижда нищо. ЕС ще направи поредната грешка, ако приеме гръцките "мерки".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 6
unicornblade
преди 8 години
Поздравления за тази статия!Обяснява много неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 20
observer-ALL
преди 8 години
Нищо чудно, че не искат да продължават по този начин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още