IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха голямо газово находище в румънския шелф

Находището може да достигне 39 кв. км и над 30 млрд. куб. м синьо гориво, съобщи Лукойл

13:06 | 14.10.15 г. 66
<p>
	<em>Снимка: Лукойл</em></p>

Снимка: Лукойл

Лукойл, американската PanАtlantic и румънската Romgaz са открили голямо газово находище в шелфа на Румъния, съобщи днес руската петролна компания.

Според сеизмичните данни площта на находището може да достигне 39 кв. километра и над 30 млрд. кубични метра синьо гориво. Тези цифри трябва да бъдат потвърдени при поредните сондажи, уточняват от Лукойл.

Програмата за по-нататъшните дейности, планирана за 2016 година, включва сондажи в находището с проучвателна сонда, а същи и повторна обработка на сеизмичните данни за потвърждаване на размера на находището и уточняване на въглеводородния му потенциал, се отбелязва в съобщението.

Находището се намира в морската структура Лира, разположена в блока Трайдънт (EX-30) на континенталния шелф на Румъния.

Пресслужбата на Лукойл информира и за приключване на работите по строителството на проучвателния кладенец Лира-1Х.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 5 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
Кое позитивното? Аз имам навика да тегля чертата и да смятам крайни резултати. Руснаците са ни прецакали при Съединението и при Независимостта(то тая независимост нищо не ни е докарала), като обаче после поемат дълга ни към Турция, заради второто събитие. Прецаква ни и Сталин за македония(който е грузинец и не искам да обвинявам Русия за тая работа, но приемам, че може и да ми е грешна гледната точка). Имаш нещо да се оплачеш от отношението на Брежнев към България ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 6 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
И кой ти каза тая глупост, че САЩ са настоявали? Това, че Удроу Уилсън е имал някакви бълнувания-по делата ще ги познаеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 6 rate down comment 4
kalendar
преди 8 години
както казах-яко не разбираш от история. Да-това им е била целта на руснаците. И за тая цел са ни използвали и нас, заради което ти не знаеш турски. Вече имат други цели. Без тия интереси на Русия ти щеше да се зовеш Осман, а аз-Мохамед. Примерно. И ти избяга от темата(която ти повдигна)-как можеш да ревеш за Северна Добруджа, след като тя не е била наша от едни...6-7 века? Когато я взимат от Османската империя и я дават на Румъния ние получаваме автономно княжество. Ама на теб ти е слепият проблем с руснаците. По принцип би било редно да кажеш-извинявам се за поста си, а ти продължаваш да дрънкаш глупости. Между другото-не заради това руснаците не ни освобождават по-рано. Ама пак ти е малко четенето. Те финансират 90% от възстанията по нашенско(сещам се за едно финансирано от папата-чипровското; другите са все техни). И всичките са били не за присъединяване към Русия, а за създаване на България. Дали са имали мераци, тая България да влезе в състава на Русия-да, имали са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 4 rate down comment 2
coder
преди 8 години
Изчел съм стотици пъти повече по темата :). Виждам ти пък как се нахвърляш само на позитивното... аз позитивното не го отхвърлям, но ако претеглим overall от Освобождението до сега... мен не ми се струва братско партньорство...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
с #21 съм съгласен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 9 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 8 години
Вече няколко пъти съм писал една проста истина, но дори и тя се явявя трудна за разбиране от подобни на този ни опонент: всяка голяма държава, да не говорим за "велика сила", каквато е Русия, си има свои интереси и смисълът на нейното съществуване е да си ги гони. Великите сили помежду си постоянно се блъскат и противопоставят, като центробежните сили от този процес завихрят по-малките. Така вследствие на този процес са се появявали и изчезвали много малки държави.През 19 век ЕДИНСТВЕНАТА от великите сили, която има ясно дефиниран интерес от създаването и запазването на българска държава е Русия! ДА, Русия преследва своя интерес, създавайки нова държава по нашите земи, дала начало на Третото Българско царство - прави го против волята и интересите на западните велики сили - Англия, Франция, Австрия и САЩ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 8 rate down comment 4
coder
преди 8 години
И на теб не ти се струва абсурдно да обезщетяваш една страна за сметка на друга, за която все говориш, че ти е "братска"? Потърси хубаво и виж, че руснаците и преди 1878 са стигали до Одрин с войска, ама за освобождение не се е говорило :). Винаги идеята е била да си дойдат до беломорието, а ако съдбата е благосклонна - и Цариград да вземат. И като са видели, че няма как да стане това, щото Запада крепи Турция, са решили да си създадат един плацдарм наречен България за по-нататъшни военни операции. За Задунайска губерния си чувал предполагам...Иначе другите съседи няма да ги коментирам сега... там също сме посечени...става въпрос за руснаците.По втория ти коменар: След ПСВ като губим Беломорието, по време на конференцията, където са се обсъждали клаузите САЩ са били единствените от страните победителки, които са настоявали за принципа на народите - където са българите там да е България. Е, очевидно не са ги послушали... Разбира се, сегашните САЩ нямат нищо общо с онези САЩ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
и сега забележи колко аз изписах, за да се обоснова. Ти толкова надали си изчел по темата. Лесно е да хвърлиш бомбата-"мерси, казвам аз на вашТа любов, руска" и после да оставиш някой, който се опитва да е обективен да си чупи канчето 30 мин да пише. Кво да си мисля?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 7 rate down comment 2
kalendar
преди 8 години
Нямаме ли подаръци от руснаците(не го бях видял това)? Те за това имаме примерно повече космонавти от ...да кажем Австрия, Дания, Индия и да не изброявам. И за това, когато сме имали ядрена енергия другите са още копали на полето. За това и понеже (чел съм го и тук това) "руснаците са ни прецакали ВВС" '89та имаме 240 бойни самолета-част от които и сега се ползват от руснаците. Сега колко имаме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 4
kalendar
преди 8 години
и ти малко едностранно гледаш нещата-има си причини да ни е такова отношението към Русия. А нас са ни клали бая. Това, че сме били по-продажни от другите не е просто невярно, но е в същност обратното-арменците са били доста по-малко време под турско управление; това едно на ръка. Второ-има списък на великите везири(сиреч-на мин. председателите) в Османската империя и срещу името пише произхода на всеки-гугъл за справка. Има един, евентуално се спори за втори от български произход. И десетки сърби и гърци. Има и доста албанци, ама то там е ясно. А Русия се отнася на няколко пъти доста несправедливо към нас. Та това е двупосочна улица. Водили сме го тоя диалог.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още