IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай няма да използва масивни фискални стимули

Бюджетният дефицит през тази година ще бъде в размер на 2,2% от БВП, заяви финансовият министър Лоу Дзиуей

22:08 | 17.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Китай няма да използва масивни фискални стимули

Китай едва ли ще използва масивни фискални стимули тази година, но политики в подкрепа на растежа и заетостта може да бъдат предприети, заяви финансовият министър на страната Лоу Дзиуей.

Китай няма да прави големи промени в краткосрочната си макроикономическа политика и ще положи по-големи усилия да прокара реформи, заяви Лоу.

Според него бюджетният дефицит на Китай през тази година ще бъде в размер на 2,2% от БВП, като Пекин ще се опита да подобри системата за управление на дълговете на местните администрации.

През миналата седмица китайският финансов министър бе цитиран да казва, че ратстежът на Китай през тази година ще бъде 7%, като през второто тримесечие ще е под 7,7%, които бяха записани през първото.

Впоследствие агенция Синхуа ревизира цифрите в изказването на Лоу за растежа през 2013 г. до официалната прогноза на правителството от 7,5%. Това предизвика спекулации, че лидерите на страната вече очакват растеж под целта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още