IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Emirates е близо до сделка за 30 млрд. долара с Boeing

Дубайската компания е на път да закупи 100 самолета от модела 777Х

09:51 | 28.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Emirates е близо до сделка за 30 млрд. долара с Boeing

Emirates Airline е в напреднали преговори с Boeing за закупуването на около 100 пътнически самолета, оценявани на повече от 30 млрд. долара, съобщава FT.

Дубайската авиокомпания води преговори с Boeing за закупуване на около 1000 самолета от модела 777X – актуализираната версия на популярния 777.

"Намираме се в сравнително напреднал етап на търговски преговори. Мисля, че каквото и да стане ще има значителна сделка за новия 777", заяви президентът на Emirates Airline Тим Кларк.

Според анализатори ако Emirates финализира следлката за 100 машини 777X, споразумението може да надхвърли рекордните 30 млрд. долара. Въпреки това от авиокомпанията очакват да си осигурят и значителна отстъпка, поради голямото закупувано количество.

Базираната в Дубай авиокомпания също така обмисля дали да закупи и самолети от конкурента Airbus, в това число няколко бройки от модела A380 Superjumbos и от най-големите машини на европейската компания – A350.

От Emirates заявиха, че ще разкрият новите си сделки на предстоящото авиошоу в Дубай през следващия месец, въпреки че преговорите са почти приключили. От Boeing и Airbus отказаха коментар по темата.

Държавната компания Emirates, създадена през 1985 г., се разраства с бързи темпове, поддържайки множество полети на дълги разстояния до Азия, Европа и САЩ.

Според Международната асоциация за въздушен транспорт Emirates притежава най-големия авиопарк с пътнически самолети в света. Към 31 март Emirates имаше 187 широкофюзелажни въздухоплавателни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още