IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виетнам либерализира търговията си с Евразийския съюз

Подписаното oт премиера на Русия Медведев споразумение предстои да бъде рафитицирано от Държавната дума

11:24 | 25.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Виетнам либерализира търговията си с Евразийския съюз

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев подписа споразумение за свободна търговията между Евроазиатския икономически съюз и Виетнам, предава руското издание "Вести".

Подписаното споразумението подлежи на ратификация, тъй като съдържа правила, различни от тези, предвидени в законодателството на Руската федерация.

Решението за подписване на споразумението за свободна търговия между Евроазиатския икономически съюз и неговите държави членки и Социалистическа република Виетнам бе прието още през декември 2012 г.

"Изпълнението на споразумението ще помогне за увеличаване на взаимната търговия и развитието на търговските и икономическите отношения между участниците в нея и ще реши проблема на интеграционните процеси в региона на Азиатско-тихоокеанския регион", се посочва в документа.

В състава на Евразийския икономически съюз попадат Армения, Беларус, Казахстан и Руската федерация.

Договорът урежда условията на либерализация на търговията със стоки между държавите членки на Евразийския икономически съюз и Виетнам, като намалява или поставя нулеви вносни мита върху по-голямата част от стокообмена.

Същевременно страните, подписали споразумението, ще поддържат тарифна защита за някои от най-чувствителните стокови позиции.

Проектоспоразумението освен това предвижда допълнителни правила за санитарните и фитосанитарните разпоредби, техническите норми, митническата администрация, използването на защитни мерки, прозрачността, конкуренцията и търговията с електронни технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
Toranaga
преди 8 години
Виетнам търгува безмитно със САЩ, Европа, Меркозур (Mercosur) и Евразийския съюз. Не всяка страна може да се похвали с такъб успех !! Определено експортно ориентирани фирми с добри продукти са отлична инвестиция!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още