IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Börse ще сформира джойнт венчър с китайски борсови оператори?

Новото дружество, в което се очаква Шанхайската фондова борса и Китайската борса за финансови фючърси да са мажоритарни акционери, ще предлага продукти в юани

15:46 | 26.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Börse ще сформира джойнт венчър с китайски борсови оператори?

Съвсем скоро германският борсов оператор Deutsche Börse, Шанхайската фондова борса и Китайската борса за финансови фючърси ще обявят, че ще сформират джойнт венчър, споделя пред MarketWatch лице, запознато с намеренията на компаниите.

Джойнт венчърът, в който се очаква Шанхайската фондова борса и Китайската борса за финансови фючърси да са мажоритарни акционери, ще търгува близо 10 основни продукта, достъпни на платформите за търговия на Deutsche Börse, деноминирани в юани.

Съвместното дружество ще бъде базирано във Франкфурт. Официалното съобщение ще бъде разгласено най-рано до сряда, пише още MarketWatch.

Все още не е ясно колко точно ще инвестира всяка компания и колко допълнителни приходи ще получат партньорите в джойнт венчъра.

През февруари главният финансов директор на Deutsche Börse Грегор Потмайер обяви сътрудничеството с Шанхайската фондова борса. През април 2014 г. азиатският оператор стана официален дистрибутор и получи лиценз за разпространение на пазарните данни на Deutsche Börse в континентален Китай.

Сътрудничеството и партньорствата в Китай са важни ходове за експанзията на Deutsche Börse в Азия, която ще помогне на германската борса да постигне годишната си цел за ръст на приходите с 5% до 10% до 2017 г.

Deutsche Börse, която до 2017 г. възнамерява да удвои приходите си от дейността си в Азия от само 100 млн. евро до близо 200 млн. евро, отказа коментар пред Ройтерс. Шанхайската фондова борса и Китайската борса за финансови фючърси също не са били открити за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още