IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четвърти пореден ръст изведе щатските индекси на плюс за 2010

Финансовите компании и данните от Китай се оказаха с ключово влияние и по време на американската търговия

23:10 | 13.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Четвърти пореден ръст изведе щатските индекси на плюс за 2010

Американската сесия в понеделник продължи позитивния тон, който се наблюдаваше преди това в Европа и Азия. Първият ден от новата седмица се оказа и четвъртият пореден с покачване за пазара.

След добрите икономически новини от Китай и решението от уикенда за определяне на срок от осем години на банките за покриване на новите капиталови изисквания и трите основни борсови индикатора в САЩ се озоваха на положителна територия за 2010 г.

В неделя световните банкови регулатори подписаха споразумение, което урежда изискванията за капиталова адекватност, оказали се по-малко строги от предварителните очаквания. Данните от Китай пък показаха по-висок растеж от прогнозираното на промишленото производство и продажбите на дребно през август.

Dow Jones Industrial Average приключи търговията с ръст от 0,78% до 10 544 пункта, широкият S&P 500 нарасна с 1,1% до 1121 пункта, а Nasdaq Composite се покачи с 1,9% до 2285 пункта.

За оптимистичните нагласи на инвеститорите помогна и продължаващата вълна от сливания и придобивания, която увеличи обема си с обявяването на още една сделка в САЩ. Става дума за закупуването от технологичния гигант HP на производителя на софтуер за сигурност ArcSight за 1,5 млрд. долара – новина, която повиши акциите на обекта на транзакцията с над 25%.

На стоковата борса петролът също увеличи стойността си, като цената му достигна 77,19 долара за барел. Това представлява поскъпване с 1%, а по време на сесията беше достигнато и равнище от 78,07 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още