IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов арест по разследване на търговия с вътрешна информация в САЩ

Фирмата Primary Global Research е уреждал споделянето на вътрешна информация от страна на изпълнителни директори на компании с хедж фондове

21:15 | 24.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Нов арест по разследване на търговия с вътрешна информация в САЩ

Изпълнителният директор на калифорнийска фирма, свързана с изтичане на вътрешна информация към хедж фондове, е бил арестуван в рамките на по-широко разследване на хедж фондове в САЩ, предаде Ройтерс.

Според обвинението Дон Чин Тран Чу, известен като Дон Чу, чрез фирмата си Primary Global Research е уреждал споделянето на вътрешна информация от страна на изпълнителни директори на компании с хедж фондове.

Арестът на Чу е вследствие на оказаното съдействие на властите от страна на Ричард Чо-Бън Ли – фонд мениджър, признал се за виновен миналата година по случая с основателя на хедж фонда Galleon Group Радж Раджаратнам и още 22-ма трейдъри, адвокати и ръководители на компании.

Според прокуратурата този случай е най-голямото разследване на незаконна търговия с вътрешна информация в хедж фондове в САЩ.

В понеделник агенти на Федералното бюро за разследване (ФБР) са претърсили офисите на три хедж фонда в Кънектикът и Масачузетс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още