IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенатът на САЩ все по-близо до удължаване на данъчните облекчения

Запазването на данъчните отстъпки получи широка подкрепа от републиканците и демократите в Сената вчера

10:34 | 14.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сенатът на САЩ все по-близо до удължаване на данъчните облекчения

Сенатът на САЩ направи крачка напред вчера към приемане на плана за удължаване на всички данъчни облекчения в страната, въведени при управлението на предишния американски президент Джордж Буш, пише Bloomberg.

През миналата седмица президентът Барак Обама постигна споразумение с републиканците да се запазят данъчните отстъпки за всички подоходни групи, както и допълнителните социални плащания за трайно безработните лица.

Законодателството може да бъде прието днес от Камарата на представителите, след като получи вчера широка подкрепа от републиканците и демократите в Сената.

При гласуването му в Сената вчера гласовете в подкрепа на плана бяха 83 срещу 15 против. В реч след това Обама заяви, че законопроектът ще се отрази добре на възстановяването на икономиката. Той ще удължи до края на 2012 г. всички облекчения върху подоходните данъци, ще намали осигуровките с 2 процентни пункта през 2011 г. и ще запази допълнителните обезщетения за безработица през 2011 г.

Освен това компаниите ще могат да отпишат 100% от инвестициите си в дългосрочни активи през 2011 г., като ще бъдат възстановени десетки данъчни облекчения при плащането на корпоративен данък, които изтекоха през 2009 г.

Според финансовия министър на САЩ Тимъти Гайтнър запазването на данъчните облекчения ще помогне за създаването на повече работни места и за възстановяването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още