IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сезонът на отчетите в САЩ започна с разочароващи резултати на Alcoa

Инвеститорите очакваха повече от компанията и след публикуването на отчета акциите й потънаха с над 3 на сто

09:27 | 12.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Сезонът на отчетите в САЩ започна с разочароващи резултати на Alcoa

Американската компания Alcoa откри сезона на отчетите в САЩ, публикувайки резултатите си за първото тримесечие на 2011 година. Те оставиха разнопосочни впечатления, като печалбата изненада приятно, но приходите се оказаха под пазарните очаквания, пише CNBC.

През първото тримесечие Alcoa излиза на печалба от 308 млн. долара, което се равнява на 27 цента на акция. За същия период на миналата година компанията имаше загуба в размер 201 млн. долара, или 20 цента на акция.

Без отчитане на еднократните ефекти, печалбата на Alcoa e 28 цента на акция, след като миналата година е била в размер на 10 цента на акция, допълва медията.

Приходите на компанията за първите три месеца на 2011 година нарастват значително – от 4,89 млрд. долара преди година до 5,96 млрд. долара през тази. Това обаче се оказа разочаровашо за пазарите, които очакваха приходи от 6,2 млрд. долара.

След обявяването на резултатите, което стана непосредствено след финала на официалната търговска сесия на борсата в Ню Йорк, акциите на Alcoa отстъпиха значително, губейки 3,3 на сто от стойността си до 17,18 долара за брой.

През първото тримесечие на годината цената на алуминия се е вдигнала с около 7 на сто на тримесечна база, което оказва подкрепа на резултатите на компанията. В рамките на последната година суровината е поскъпнала с над 30 на сто – от около 1 990 долара за тон до около 2 600 долара за тон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още