IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Morgan Stanley пада близо наполовина

Финансовите резултати на най-големия инвестиционен посредник в света обаче биха пазарните прогнози

17:17 | 21.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Morgan Stanley пада близо наполовина

Печалбата на най-големия инвестиционен посредник в света Morgan Stanley намаля близо наполовина през първото тримесечие в сравнение със съпоставимия период на миналата година, но успя да бие прогнозите на анализатори заради увеличените приходи от търговия с ценни книжа.

Нетната печалба на Morgan Stanley за първото тримесечие пада с 45% на годишна база до 968 млн. долара, или 50 цента на акция.

Преди година положителният резултат бе 1,78 млрд. долара, или 99 цента на акция, предава Bloomberg.

Ако се изключат еднократните приходи и разходи, то нетната печалба на акция възлиза на 46 цента, което надмина прогнозираната от Wall Street печалба от 40 цента на акция.

Приходите от търговия с ценни книжа с фиксирана доходност се възстановяват след спада от последното тримесечие на 2010 г., но отчитат понижение от 35% на годишна база. Те възлизат на 1,77 млрд. долара, докато приходите от търговия с акции се покачват с 20% на годишна база до 1,7 млрд. долара през първото тримесечие.

Като цяло приходите на Morgan Stanley падат до 7,64 млрд. долара за трите месеца до края на март в сравнение с 9,07 млрд. долара преди година.

Подразделението на Morgan Stanley за инвестиционно банкиране реализира 1,01 млрд. долара приходи за тримесечието, което прави ръст от 14% на годишна база.

Акциите на Morgan Stanley поскъпват с 4,3% до 27,14 долара в ранната сесия на Нюйоркската фондова борса. Книжата на финансовия гигант са поевтинели с 4,3% от началото на тази година до вчерашната сесия, след като паднаха с 8,1% през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още