IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скок на индексите и долара, спад на петрола след новината за смъртта на бин Ладен

Фючърсите върху Standard & Poor’s 500 се повишиха в Токио, предвещавайки зелена вълна на американските борси при отварянето им по-късно днес

10:30 | 02.05.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
Скок на индексите и долара, спад на петрола след новината за смъртта на бин Ладен

Фючърсите върху щатските индекси и азиатските борси се повишиха, петролът падна от рекордните за последните 31 месеца стойности, а йената се повиши, след като американският президент Барак Обама обяви, че Осама бин Ладен е мъртъв. Среброто поевтиня с 13%, пише Bloomberg.

Фючърсите върху Standard & Poor’s 500 се повишиха в Токио, предвещавайки зелена вълна на американските борси при отварянето им по-късно днес.  MSCI Asia Pacific се повиши с 0,5% и е на път да затвори на най-високото си ниво от 19 януари. Йената се понижи спрямо 13 от 16-те най-ликвидни валути. Цената на суровия петрол потъна с над 1% в Ню Йорк. Среброто се срина, след като CME Group Inc. увеличи минималната сума в наличност, която брокерите трябва да депозират за спекулативни опции.

Бин Ладен, който стои в основата на терористичната мрежа Ал-Кайда, е бил убит след операция на американски специални части в Пакистан, съобщи американският президент Барак Обама.

„Това е позитивно развитие в кампанията срещу тероризма“, казва Джонатан Равълс, главен пазарен стратег на Banco de Oro Unibank Inc. в Манила. „През последните 10 години присъствието на бин Ладен представляваше сериозна заплаха за глобалната сигурност. Неприятният момент сега е, че може да последва отмъщение на негови поддръжници“.

Бин Ладен е бил убит в имение в Аботабад на 100 км. от пакистанската столица Исламабад. Лидерът на терористичната групировка е убит почти 10 години след атентата срещу Световния търговски център в Ню Йорк.

Доходността по щатските облигации се повиши с два базисни пункта до 3,31%.

Доларовият индекс, който проследява щатската валута спрямо 6 основни валути, се повиши с 0,3% до 73,155.

„Това е добра новина за САЩ и за долара“, казва Куниюки Хираи, валутен директор на Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. „Това ще намали военните разходи на САЩ и доказва, че Обама е имал правилен подход“.

След новината цената на американския лек суров петрол с доставка през юни падна с 1,5% до 112,21 долара за барел.

Среброто с доставка през юли поевтиня до 42,2 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 3
Stone_Kold
преди 13 години
да не се появи утре по телевизията и да се присмее на 4ерната американска *** на конци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 4
valk
преди 13 години
Дали пък няма да се появи нов Осама и старата игра да започне наново един нов инсцениран атентат или серия от такива рестартиране на борсата и отклоняване на вниманнието от колабиралата финансово USA както казвам аз американците са прекалено нагли за да се оставят да не бъдат номер едно и играта ще я играят с всички непозволени средства както досега
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
Stone_Kold
преди 13 години
нещо изведнъж много бързо го ликвидираха след толко време на търсене...сега кой ли ще го замени след като си е свършил работата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
BrickTop
преди 13 години
Та кво стана със "Залеза На Америка" ? Сега като отвори американската борса ще стане красиво ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още