IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq се отказва от офертата си за NYSE поради регулаторни проблеми

Взехме решение да оттеглим офертата си, след като стана ясно, че няма да получим одобрение от регулаторите, заяви изпълнителният директор на Nasdaq

15:47 | 16.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Nasdaq се отказва от офертата си за NYSE поради регулаторни проблеми

Nasdaq OMX Group Inc. и IntercontinentalExchange Inc. (ICE) се отказаха от офертата си за  придобиване на NYSE Euronext. Това е станало след разговор с американското правосъдно министерство, от който е „станало ясно“, че те не могат да покрият регулаторните изисквания, пише Bloomberg.

На 15 февруари базираната във Франкфурт Deutsche Boerse AG се съгласи да купи NYSE Euronext – сделка, която ще създаде най-големия борсов оператор в света.

На два пъти NYSE отхвърли офертата на  Nasdaq OMX-ICE, отказвайки срещи с аргумента, че подобна сделка би повишила прекомерно дълговите нива, както и че ще създаде проблеми с регулаторите.

„Взехме решение да оттеглим офертата си, след като стана ясно, че няма да получим одобрение от регулаторните органи, въпреки предложените от нас значителни отстъпки“, казва Боб Грейфилд, изпълнителен директор на Nasdaq.

„Това беше уникална възможност за нашите акционери, както и начин да утвърдим САЩ като център на формиране на капитала“, посочва той.

Nasdaq OMX отново остава без партньор насред глобалната вълна от сливания, която обхвана индустрията. Вторият по големина щатски оператор искаше да слее операциите си с NYSE Euronext, за да понижи разходите си при операции, където приходите и пазарният дял на компанията намаляват.

Предложението на Nasdaq OMX-ICE щеше да раздели NYSE Euronext, като Nasdaq OMX трябваше да задържи търговията с акции и опции, докато ICE да получи базирания в Лондон пазар на фючърси London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още