IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сесията в Ню Йорк приключи с разпродажби

След като Бернанке заяви, че нови стимули скоро няма да има, републиканци и демократи се споразумяха за бюджетни съкращения в размер на 1,5 трилиона долара

23:13 | 14.07.11 г.
Сесията в Ню Йорк приключи с разпродажби

Позитивизмът на борсата в Ню Йорк от началото на сесията се оказа кратък. Изказването на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке пред Конгреса, в което той заяви, че не се очакват нови икономически стимули, предизвика разпродажби и индексите приключиха търговията в червения спектър.

Dow Jones изгуби 0,44% до 12 437 пункта, S&P 500 падна с 0,67% до 1 309 пункта, а  Nasdaq регистрира понижение от 1,24% до 2 763 пункта.

Малко по-късно републиканци и демократи се споразумяха за бюджетни съкращения в размер на 1,5 трилиона долара, въпреки предупреждението на Бернанке, че орязването на разходите ще има пагубни последствия върху американската икономика.

По думите на президента на САЩ Барак Обама „това са бюджетни съкращения, с които всеки може да се съгласи”, пише MarketWatch.

Предстоят нови преговори за вдигането на тавана на американския дълг.

Сред най-губещите позиции в днешната нътрогия се наредиха акциите на Marriott International заради прогнозата за по-ниски печалби през третото тримесечие. Добриде данни от финансовия отчет на JPMorgan се отразиха позитивно на книжата на банките на фона на общите спадове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още