IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на UPS удовлетвори очакванията на анализаторите

Това което привлече вниманието ми е, че UPS продължават да прибавят нови полети от и за Китай, коментира анализатор

17:04 | 26.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на UPS удовлетвори очакванията на анализаторите

United Parcel Service Inc. (UPS) обяви печалба за второто тримесечие, която съвпада с очакванията на анализаторите, пише Bloomberg. Печалбата на компанията е подкрепена от по-високите цени на куриерските услуги и потвърждава прогнозата за 2011 г.

Нетната печалба за второто тримесечие на най-голямата в света куриерска компания се е повишила с 26% до 1,06 млрд. долара на годишна база, или 1,07 долара за акция. Този резултат съвпада с прогнозирания от икономисти, участвали в проучване на Bloomberg.

За вторите три месеца на годината приходите на компанията са нараснали с 8,1% до 13,2 млрд. долара на годишна база поради добрия темп на възстановяване на световната икономика.

UPS и FedEx Corp. извършват доставки на широк спектър от стоки и материали - от финансови документи до лекарства и индустриални части.

Преди година  UPS отчете нетна печалба от 845 млн. долара или 84 цента на акция. Компанията потвърди прогнозата си за печалба за 2011 г. от 4,15 – 4,40 долара за акция.

„Глобалният растеж наистина им помага“, казва Кевин Стърлинг, анализатор на  BB&T. „Това, което привлече вниманието ми, е, че те (UPS) продължават да прибавят нови полети от и за Китай."

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още