IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белият дом също снижи прогнозата си за икономическия растеж в САЩ

Очакват се ръстове през тази и следващата година от 1,7% и 2,6%, докато през февруари прогнозите бяха съответно за 2,7% и 3,6%

22:18 | 01.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Белият дом също снижи прогнозата си за икономическия растеж в САЩ

Администрацията на американския президент Барак Обама е понижила значително прогнозата си за ръста на БВП на страната през тази година до 1,7% от 2,7% през февруари. Прогнозата за следващата година е намалена до 2,6% от 3,6%, съобщава CNBC.

От средата на август редица финансови институции понижиха прогнозите си за растежа на щатската икономика. Според МВФ и Citigroup растежът в САЩ през 2011 г. ще е 1,6%.

По-умерената прогноза на администрацията обаче не засяга съществено очаквания бюджетен дефицит. Очаква се също растежът да се ускори до 4% през 2015.

„Икономическите перспективи сочат ясно, че растежът има нужда от нов тласък и установяване на по-високи устойчиви нива”, посочват от Белия дом. На 8 септември президентът Обама ще обяви плановете си за повишаване на заетостта и растежа.

Въпреки неативните икономически новини напоследък, от Белия дом очакват икономиката на САЩ да расте с нарастващи темпове в следващите месеци и години.

„Съществува потенциал за рязко възстановяване”, заявяват от администрацията на президента, посочвайки свободния капацитет в икономиката, включително и високата безработица.

Данните от днес показаха, че производствената активност през август се е повишила неочаквано, както и че по-малко хора са подали молби за помощи при безработица през последната седмица.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Обама продължава процеса на трансформиране на Америка в нещо, което прилича на нацистка Германия, с подсилена Национална служба, местни цивилни шпиони, подслушване без заповед, погазване на Втората поправка (в Конституцията), FEMA лагери и военно положение."Дресьорите" на Обама открито се обявяват за създаването на нова Световна банка, която ще управлява всички нации на Земята чрез въглеродни данъци и военна сила. Международни банкери целенасочено организират световно финансово претопяване, за да банкрутират държавите и им наложат Световно правителство.Обама планира да ограби средната класа, да съсипе пенсионните фондове и да федерализира щатите така, че населението да е напълно зависимо от Централното правителство.Елитът използва Обама за да умиротвори обществеността, за да може тихомълком да учреди Северно Американски Съюз, да стартира нова Студена война и да продължи окупацията на Ирак и Афганистан.Информацията в този филм е от жизнено значение за бъдещето на републиките и за свободата в света. Президентът Барак Обама е само инструмент за изпълнението на една по-широка програма. Докато всички го осъзнаят, човечеството вече ще бъде в плен на господарите на Новият ред.За повече инфо гледайте "Измамата Обама" има го в замунда
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още