IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Goldman Sachs понижи прогнозата си за ръст на БВП на САЩ

Според експертите на банката американската икономика ще нарасне с 1% през третото и с 1,5% през четвъртото тримесечие

09:42 | 20.08.11 г. 2
И Goldman Sachs понижи прогнозата си за ръст на БВП на САЩ

Американската икономика в близко бъдеще ще нараства с по-бавно темпо в сравнение с очакванията до момента, се посочва в прогнозата на инвестиционната банка Goldman Sachs за ръста на брутния вътрешен продукт на САЩ през втората половина на 2011 г., съобщи ИТАР-ТАСС.

Според прогнозата през третото тримесечие икономическият растеж ще бъде 1%, а в през четвъртото тримесечие – 1,5%. До момента прогнозите бяха за ръст от 2% през двете тримесечия.

В коментара на експертите на банката се казва, че основната причина за преразглеждането на прогнозата за БВП е „понижението на икономическите показатели, публикувани през последната седмица“.

Само от началото на август от кредитната институция вече намалиха 3 пъти очакванията си за ръста на американската икономика.

Вчера JP Morgan също преразгледа прогнозата си за развитието на икономиката на страната за четвъртото тримесечие от 2,5% до 1%, а през 2012 г. очаква БВП да се нарасне с 0,5%-1,5%.

Банката Morgan Stanley предприе аналогични действия, отбелязвайки, че САЩ и държавите от ЕС в момента са на ръба на втора рецесионна вълна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
САЩ ожесточено се опитват да скрият истината, но тя се вижда с просто око! Перестройката за САЩ започна. Щатите, отдавна са казали сбогом на здравия разум, благодарение на който една класическа капиталистическа система би работила напълно приемливо. Факт е, че цялата система е като един балон който се надува и скоро ще се спука. Най вероятно *** пари-долари емитирани с цел спекулация и лихварство ще изчезнат яко дим(едно кило долари=едно кило хартия). Цялата им финансова система си е чиста пирамида за ограбване на хората. Америка е фалира още преди 3 години, когато беше Голямото източване на финанси", просто чак сега почват да го казват на Стадото, чрез Услужливите им Рейтингови агенции!!! САЩ имат таван на държавния дълг който е 100% от БВП...и САЩ го достигна на 2 август, фактически държавата обявява неплатежоспособност по дълговете си тоест ФАЛИТ. Много трилион долари всъщност са балонджийски фиктивни пари, измислени от банките, които всъщност нямат толкова истински пари, колкото дават на кредити. Така САЩ и тяхната измисленабанкова система са си зле, дефицита им расте и продължават да потъват, а покрай тях и световната икономика, което неминуемо ще доведе до нови сривове. Който има глава мисли, а който не..... носи си я за красота!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
mirin
преди 12 години
Какъв разтеж, какви 5 лева. Всичко е потънало в тази дългова пирамида и много скоро всички ще го разберат и за съжаление, усетят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още