IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булард: Инфлационните очаквания и покупките на активи са мощен инструмент на Фед

Политиката на Федералния резерв трябва повече да се базира на правила и отново да се формира по време на редовните срещи, смята шефът на клона на централната банка в Сейнт Луис

23:06 | 30.09.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Булард: Инфлационните очаквания и покупките на активи са мощен инструмент на Фед

Федералният резерв на САЩ ще предпреме действия, ако американската икономика се забави още и разполага с необходимите инструменти за намеса, е заявил президентът на клона на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард, цитиран от Ройтерс.

Централният банкер очаква икономиката да расте умерено през следващата година, като слабият растеж я прави уязвима за различни шокове.

При почти нулевите лихви, централната банка може да подкрепи икономиката чрез инфлацията, като инфлационните очаквания и покупките на активи са мощен инструмент, посочва той.

Според Булард политиката на Федералния резерв трябва повече да се базира на правила, отколкото беше от началото на кризата и да започне отново да се формира по време редовните срещи на Фед. Правилата може да осигурят нужната стабилност на икономиката.

Шефът на Фед в Сейнт Луис предупреди, че монетарната политика не трябва да се обвързва с нивото на безработицата, както предложи ръководителят на Федералния резерв в Чикаго Чарлз Евънс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Когато америка обезценява долара се обезценява и нашия доларов дълг и скоро няма да връщаме нищо. С техните камъни по тяхната глава.Какъв е извода ? Хора теглете колкото се може по -големи кредити в долари .:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Това е така, защото ФЕД държи авторските права на долара, а долара е световен бестселър. И ако напечаташ патилани в опит да си върнеш доларовия заем, номера няма да мине, ама хич...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Американска демокрация, да го разтълкуваме: Ако аз имам заем и си напечатам пари, за да си го върна, съм престъпник, Ако България има заем и си напечата пари, за да го върне, ще бъде бъде престъпник в ЕС и в еврейския свят, като цяло. Ако САЩ си напечатат пари за да си върнат дълга - това не е престъпление, а спасение на икономиката на целия свят!? Значи КРАЖБАТА чрез печатане на пари е оправдана?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още