IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon с ръст на печалбата през третото тримесечие

Увеличаването на абонатите обаче остана под очакванията на анализаторите

17:08 | 21.10.11 г.
Verizon с ръст на печалбата през третото тримесечие

Американската компания Verizon Communications обяви ръст на печалбата през третото тримесечие до 1,38 млрд. долара, или 49 цента на акция, спрямо 659 млн. долара, или 23 цента на акция, за същия период на предходната година, съобщи Ройтерс.

Приходите са нараснали до 27,9 млрд. долара от 26,5 млрд. долара през третото тримесечие на 2010 г. и при почти пълно покриване на прогнозата на анализаторите за приходи от 27,88 млрд. долара.

Ако се изключат еднократните приходи и разходи, които не са свързани с основната дейност на компанията, печалбата достигна 56 цента на акция.

Увеличаването на абонатите обаче остана под предварителните прогнози, макар компанията да остава далеч пред конкурентите си в това отношение.

При Verizon Wireless, смесеното дружество с Vodafone Group за мобилни телефони, ръстът на абонатите е с 882 хил., докато анализаторите очакваха среден ръст от 1,04 млн. Най-големите конкуренти от AT&T обаче обявиха вчера едва половината от постижението на Verizon.

От компанията потвърдиха и прогнозите си за ръст на печалбата за 2011 г. между 5% и 8% спрямо показателя от 2,08 долара на акция за 2010 г. и за ръст на приходите между 4% и 8%.

Главният изпълнителен директор на Verizon Communications Лауъл МакАдам отбеляза, че компанията постига своите цели въпреки проблемите с мрежата заради урагана в края на август, които дойдоха след двуседмичната стачка на персонала.

„Бяхме изправени пред значителни предизвикателства през последните месеци, постигайки за момента резултатите, които ни дават възможност да поддържаме темпото за изпълнение на целите за печалба и приходи за 2011 г., като се очаква голям импулс през 2012 г.“, посочва той в съобщение на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още